Ablakcserével kezdődött a negyven éves rendelőintézet felújítása

Ablakcserével kezdődött a negyven éves rendelőintézet felújítása

- Kategória: Közélet

Mintegy 20 millió forintból cserélik ki az összes ablakot a mosonmagyaróvári Karolina Kórház rendelőintézetének épületén. Az intézmény a jövőben szeretné folytatni a több mint negyven éves épület rekonstrukcióját.

A mosonmagyaróvári Karolina Kórház rendelőintézetének épülete több mint negyven éves. Az intézményben korábban zajlott rekonstrukciókból csupán ez az épületrész maradt ki ez idáig. Emiatt a rendelőintézet mára igencsak megérett a felújításra. Főként az ablakok cseréje volt a legsürgetőbb, amire most került sor.

Amint azt dr. Bertalan István főigazgatótól megtudtuk: az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a közelmúltban 20 millió forintot támogatást nyújtott az intézménynek, melyből meg tudják valósítani az összes ablak cseréjét a rendelőintézetben. A kivitelezési munkálatok a napokban kezdődtek és szakaszosan, folyamatos betegellátás mellett végzik a szakemberek. A tervek szerint, két héten belül megvalósul az ablakok cseréje. Dr. Bertalan István kiemelte: továbbra is szeretnének bekerülni abba az ÁEEK konzorciumba, ami révén meghívásos alapon az intézmények energetikai felújításai egyébként történnek. Évente átnézik költségvetési szempontból a korábban kidolgozott terveket a rendelőintézet betonépület hőszigeteléséről, illetve megújuló energiaforrások (napkollektorok, hőszivattyús szellőztetőrendszer) telepítéséről. A felújításra azért is nagy szükség lenne, mert az intézménynek ez az egyetlen épületrésze, ami a korábbi rekonstrukciókból kimaradt. Sürgősen szeretnék a várótermi rész műgyanta padozatának cseréjét is megvalósítani, mert a bevonat mára elöregedett, elhasználódott. Szükséges lenne továbbá az épület eternit szennyvíz csöveit, és vas vízvezetékeit is kicserélni, hiszen állapotuk miatt, folyamatos meghibásodásuk várható.

Ez is érdekelhet...

Átadták az új görparkot

Ünnepélyes keretek közt hivatalosan is átadták péntek délután