Ablakcserével kezdődött a negyven éves rendelőintézet felújítása

Ablakcserével kezdődött a negyven éves rendelőintézet felújítása

- Kategória: Közélet

Mintegy 20 millió forintból cserélik ki az összes ablakot a mosonmagyaróvári Karolina Kórház rendelőintézetének épületén. Az intézmény a jövőben szeretné folytatni a több mint negyven éves épület rekonstrukcióját.

A mosonmagyaróvári Karolina Kórház rendelőintézetének épülete több mint negyven éves. Az intézményben korábban zajlott rekonstrukciókból csupán ez az épületrész maradt ki ez idáig. Emiatt a rendelőintézet mára igencsak megérett a felújításra. Főként az ablakok cseréje volt a legsürgetőbb, amire most került sor.

Amint azt dr. Bertalan István főigazgatótól megtudtuk: az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a közelmúltban 20 millió forintot támogatást nyújtott az intézménynek, melyből meg tudják valósítani az összes ablak cseréjét a rendelőintézetben. A kivitelezési munkálatok a napokban kezdődtek és szakaszosan, folyamatos betegellátás mellett végzik a szakemberek. A tervek szerint, két héten belül megvalósul az ablakok cseréje. Dr. Bertalan István kiemelte: továbbra is szeretnének bekerülni abba az ÁEEK konzorciumba, ami révén meghívásos alapon az intézmények energetikai felújításai egyébként történnek. Évente átnézik költségvetési szempontból a korábban kidolgozott terveket a rendelőintézet betonépület hőszigeteléséről, illetve megújuló energiaforrások (napkollektorok, hőszivattyús szellőztetőrendszer) telepítéséről. A felújításra azért is nagy szükség lenne, mert az intézménynek ez az egyetlen épületrésze, ami a korábbi rekonstrukciókból kimaradt. Sürgősen szeretnék a várótermi rész műgyanta padozatának cseréjét is megvalósítani, mert a bevonat mára elöregedett, elhasználódott. Szükséges lenne továbbá az épület eternit szennyvíz csöveit, és vas vízvezetékeit is kicserélni, hiszen állapotuk miatt, folyamatos meghibásodásuk várható.

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint