A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület életéből

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület életéből

- Kategória: Közélet

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, több mint 100 éves szervezeti életének és hagyományainak szerves része rendezvények szervezése és kiválóságainak méltó díjazása!

Az idén 2015. február 14-én tartotta  hagyományos  farsangi iparos bálját.

A bált szervezők a táncos szórakozáson és önfeledten ünneplésen túl az adományok és az elismerések átadására is szakítottak időt!  Winkler Károly az ipartestület elnöke báli megnyitóbeszédében kitért az iparosságot tradicionálisan jellemző, a vállalhatóan elvégzett munkán túli egyéb, a helyi és a régiós közösségeket is  erősítő, a fiatalokat az időseket és az elesetteket folyamatosan támogató segítségnyújtás fontosságára is!

A jelen kor mindennapjainak kihívásaira és megsegítésére hozta létre a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület 2011-ben  alapítványát,  a Segédlevél Közhasznú Alapítványt, amely az SZJA 1% – ka és egyéb lehetőségek felhasználásával kíván anyagi segítséget nyújtani az alapító okiratban foglalt társadalmi csoportok és egyének részére! Az alapítvány jelszava: Segítsen, hogy segíthessünk! Ezúton is kérik a tisztelt olvasó közönséget, hogy támogassa az alapítványt! (Adószám: 18222975-1-08, bankszámla szám: 58600252-11196400.)

„Segédlevél Közhasznú Alapítványa”, megragadva az ipa­rosbál nyilvánosságát, az iparossággal kölcsönös erkölcsi alapokon nyugvó oktatási intézménynek, a dunaszigeti „KOSZISZ Timaffy Endre Általános Iskolának” nyújtott át 100000 forintot!

A  kolpingi elveket hirdető és valló oktatási intézmény az  együttműködési megállapodás keretein belül rögzített módon használhatja fel az adományt!

Dr. Árvay István Mosonmagyaróvár polgármestere is megtisztelte jelenlétével az iparosok ez évi farsangi ünneplését! Csatlakozva Winkler Károly ipartestületi elnökhöz, együtt nyitották meg azt, majd adták át az adományokat és az iparos díjakat.

(Folytatjuk)

2015/6

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklóst választották polgármesternek

A vasárnapi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek közül Szabó