A hatvan éves lovasiskolára emlékeztek

A hatvan éves lovasiskolára emlékeztek

- Kategória: Hírek, Közélet

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar történetéhez szorosan kötődő intézmény, a nagy múltú mosonmagyaróvári lovasiskola alapításának 60. évfordulója alkalmából, a lovasiskola első vezetője, Prutkay János példamutató emberi hozzáállása és kiemelkedő szakmai tevékenysége előtt tisztelegve koszorúzással egybekötött megemlékezés keretében ünnepeltek az egykori tanítványok, családtagok és tisztelők a minap.

Az ünnepségen megjelent vendégeket a ménesgazda szak felelőse, Dr. Pongrácz László köszöntötte és felidézte: „Az iskolát felállította a Lajta-Hansági Állami Gazdaság, melynek célja: a Mosonmagyaróvári Agrártudományi Főiskola hallgatóinak lovaglásban, hajtásban és gyakorlati lóismeretben való szakképzése.”. Hangsúlyozta: az iskola első vezetője, vitéz Prutkay János tüzér százados a testedzésen és a lovas szakmai ismeretek átadásán túl életre szóló élményekkel sőt, nevelő és jellemformáló tevékenységével is támogatta tanítványai későbbi pályafutását. Az együtt töltött éveket, az elért szép sikereket, valamint azt a szakmai hagyatékot és hozzáállást, melyet a lovasok az intézmény falai között szívhattak magukba, Prof. Dr. Sótonyi Péter és Prutkay Zoltán elevenítették fel. A lovasiskola évtizedeken át történő működtetésének hátteréről Dr. Nagy Frigyes osztotta meg emlékeit a résztvevőkkel.

Az ünnepség zárásaként az egyetemi kar „B” épületének falán elhelyezett emléktáblán a Széchenyi István Egyetem és az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar nevében Dr. Filep Bálint elnök és Dr. Tóth Tamás megbízott dékán, az egykori tanítványok nevében Prof. Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, míg a család nevében Dr. Prutkay János és Prutkay Zoltán helyeztek el koszorút.

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklóst választották polgármesternek

A vasárnapi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek közül Szabó