A Futurával közösen működtetik majd az új rendezvényközpontot

A Futurával közösen működtetik majd az új rendezvényközpontot

- Kategória: Közélet

Önálló költségvetési szervként Futura Élményközpont és Rendezvényház néven működik a jövő évtől a mosonmagyaróvári interaktív természettudományi élményközpont. Erről legutóbbi ülésén határozott a város képviselő-testülete. A Futura keretein belül működik majd a következő évtől a felújított egykori Mofém-kultúrház is.

A Futura Interaktív Természettudományi Élményközpont 2012-ben jött létre, ami azóta is a Flesch Károly Nonprofit Kft. negyedik divíziójaként működik. A Futura nyolc évvel ezelőtti felújításával és új funkcióval való megtöltésével egy országosan egyedülálló, nemzetközi szinten is versenyképes intézmény jött létre, mely ahhoz is hozzájárul, hogy Mosonmagyaróvár és a Szigetköz egy változatos, attraktív turisztikai desztináció legyen. Az élményközpont interaktív, újszerű kiállításával játékos módon ismerteti meg a látogatókkal a fizika furcsa és érthetetlennek tűnő jelenségeit, a Szigetköz élővilágát és a csillagászat legújabb találmányait. A fejlesztés célja volt az is, hogy hosszú távon hozzájáruljon a Mosonmagyaróvárra érkező turisták tartózkodási időtartamának növeléséhez, illetve hazánk egyik legkiemelkedőbb turisztikai projektje legyen. A Futura azóta is sikeresen működik.

Az önkormányzat képviselő-testülete most arról határozott, hogy a jövő évtől önálló költségvetési szerv formájában, Futura Élményközpont és Rendezvényház néven üzemel tovább a létesítmény. Ezzel együtt a Futurához tartozik majd a jelenleg még rekonstrukció alatt álló egykori Mofém-kultúrház. Mint ismeretes, hosszú ideje állt kihasználatlanul ez a Mofém-telepi ingatlan. Az önkormányzat már korábban megvásárolta az épületet, majd közel félmilliárd forintos támogatást nyert, hogy újra kulturális központot alakítson itt ki. Az elmúlt évben elkészültek a rekonstrukció tervek, az idei év elején pedig megkezdődött a kivitelezés is, aminek eredményeként új kulturális közösségi szintér, rendezvényközpont jön létre. A felújítás jó ütemben halad, a tervek szerint az év végére elkészülnek a munkálatokkal. A próbaüzemet követően várhatóan a jövő év elején nyithat meg a nagyközönség előtt az új létesítmény.

Ez is érdekelhet...

Felújítják a hidat

Felújítja a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a Tímár