Újabb elismerés a szigetközi ízeknek

Újabb elismerés a szigetközi ízeknek

- Kategória: Kistérség

A Darnó-Hús újabb termékcsaládjai érdemelték ki a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet. Az elismerést a Magyar Gazdaság Ünnepén, az Országház Felsőházi termében a minap vehették át a cég vezetői.

Hazánk legrangosabb minősítő rendszere, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat győzteseit 2017-ben 20. alkalommal hirdették ki. Idén összesen 54 cég 64 terméke, szolgáltatása érdemelte ki az elismerést, a tanúsított minőség „útlevelét”. A díjakat Jakab István, az Országgyűlés alelnöke és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár adta át a minap Országház Felsőházi termében. Az immár húsz esztendős objektív minősítési rendszer kitüntetettjei azon vállalkozások és személyek, akik tevékenysége vagy megvalósított produktuma magas hozzáadott értéket képvisel kereskedelmi és társadalmi tartalmában egyaránt.

Idén negyedik alaklommal indult a Magyar Termék Nagydíj pályázaton a darnózseli székhelyű FUNKCIÓ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Ez idáig a Darnó-Hús minden pályázott terméke sikerrel vette az akadályt és elnyerte a kitüntető címet. 2014-ben a Darnói Májas termékcsalád, majd a Darnói Egészségforrás-, illetve a Darnói Múltidéző termékcsalád, tavaly pedig a Szigetközi kolbász variációk érdemelte ki az elismerést. Emellett az elmúlt évben a nemzeti fogyasztóvédelmi hatóság a Funkció Kft.-nek ítélte oda az „Érték és minőség” díjat, amit minden esztendőben csak egy pályázó kaphat.

Idén két termékcsaláddal – a Darnói Disznótoros és a Darnói Turista – pályáztak Magyar Termék Nagydíjra, amit ezúttal is elnyertek a Darnó-Hús termékei. Ezzel a két elismeréssel már a cég hat termékcsaládja, összesen huszonöt terméke rendelkezik a kitüntető védjeggyel.

046 047 054 056 072 074

Ez is érdekelhet...

Csingis lovak Halászin

Ahogy minden évben, úgy ezúttal is nagy érdeklődés