Adományokkal, vérükkel segítettek

Adományokkal, vérükkel segítettek

- Kategória: Hírek, Kistérség

„Élet a véredben!” – ezzel a jelmondattal szervezett ismét jótékonysági rendezvényt a minap Rajkán a Szigetközi Vándor Egyesület. Az eseménnyel ezúttal is a Magyar Gyermek Onkológiai Hálózatot támogatták.

Helyi civil kezdeményezésként az elmúlt évben hívtak életre egy jótékonysági programot Rajkán. A karitatív futóversenyen mintegy 2,5 millió forintot sikerült összegyűjteni , amit akkor a Szent László Kórház területén működő Démétér Ház javára és a helyi bölcsődének ajánlottak fel. Idén is hasonló rendezvényt terveztek, ám ezt a vírus helyzet felülírta. A szervezők azonban ezúttal is anyagi segítséget szerettek volna nyújtani a Magyar Gyermekonkológiai Hálózatnak. Így jött az ötlet, hogy „Élet a véredben” jelmondattal  jótékonysági rendezvényt szerveznek. Számos színes program várta az érdeklődőket a helyi faluház udvarán a minap. Nyolc  civil főzőcsapat – rajkaiak és bezenyiek – készítették az ételeket, amikből összesen több mint 783 ezer forintnyi adományt sikerült összegyűjteni. Ezt az összeget ajánlották fel a Magyar Gyermekonkológiai Hálózatnak.
Az eseményt összekötötték a helyi véradással.  A mozgósítás nagyon jól sikerült, hiszen összesen 177-en nyújtották karjukat, hogy segítsenek. A szervezők szerint még ennél is többen lettek volna, ám a kapacitás szűkössége miatt kialakult hosszú sort sokan – a becslések szerint akár nyolcvanan is – nem várták végig.
Az eseményt a koncertek és gyermekprogramok mellett szakmai rendezvény is kísérte. dr. Peter Svec, a pozsonyi hematológiai és onkológiai osztály főorvosa és dr. Kriván Gergely, a budapesti Szent László Kórház gyermekhematológiai és őssejt-transzplantációs osztályának osztályvezető főorvosa osztották meg gondolatikat az őssejt kezelésekkel kapcsolatban nagy számú érdeklődő közönség előtt.
A szervezők a jövőben is folytatni szeretnék jótékonysági rendezvényüket.

Ez is érdekelhet...

Szigetköz Félmaraton és Futókörök Napja áprilisban

Két nagyszabású sport rendezvényt is tartanak áprilisban Mosonmagyaróváron.