Mosonmagyaróváron is lesznek iskolaőrök

Mosonmagyaróváron is lesznek iskolaőrök

- Kategória: Hírek

Szeptembertől a három mosonmagyaróvári szakképzési intézményben is iskolaőrök felügyelik majd a rendet.

Az Országgyűlés még  július elején fogadta el az iskolaőrség bevezetésére vonatkozó törvényjavaslatot, így idén szeptembertől az erre kijelölt köznevelési és szakképzési intézményekben elkezdheti működését az iskolaőri hálózat. A törvényjavaslat parlamenti vitája során abban minden párt egyetértett, hogy nincs helye az iskolában semmiféle erőszaknak, sem a diákok között, sem a pedagógusok és a diákok között nem tűrhető ennek semmilyen formája.

Az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jön létre, feladata azon intézmények belső rendjének fenntartása lesz, amelyekben erre leginkább szükség van. Az állami intézményfenntartók felmérése és az intézményvezetők kérése alapján az ősszel 491 állami fenntartású intézmény feladatellátási helyén indul el az iskolaőrség működése, ezek közül 288 köznevelési és 203 szakképzési intézmény.

Mosonmagyaróváron szeptembertől három szakképzési intézményben lesznek majd iskolaőrök, így a Haller-iskolában, új nevén a Győri Szakképzési Centrum Glück Frigyes Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolában, a Hunyadi-iskolában és a Bolyai-iskolában.

A leendő iskolaőrök toborzása már megkezdődött, a rendőrség internetes oldalán is megjelentette erről a felhívást.

Ez is érdekelhet...

Szigetköz Félmaraton és Futókörök Napja áprilisban

Két nagyszabású sport rendezvényt is tartanak áprilisban Mosonmagyaróváron.