SZIGETKÖZ PIKNIK FOOD TRUCK SHOW A HÉTVÉGÉN MOSONMAGYARÓVÁRON

SZIGETKÖZ PIKNIK FOOD TRUCK SHOW A HÉTVÉGÉN MOSONMAGYARÓVÁRON

- Kategória: Hírek

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megszervezik a Szigetköz Pikniket a Vár-tónál. A háromnapos gasztro fesztivál egésznap várja az érdeklődőket, olyan programválasztékkal, ahol mindenki megtalálhatja számára a legmegfelelőbbet. Stégkoncertekkel, streed food-dal, szabadtéri mozival és vásárral készülnek a szervezők július 24. és 26. között. Emellett természetesen a finomságok sem maradnak el, különleges ízekkel, igazi gasztro élményekkel érkezik Mosonmagyaróvárra a Food Truck Show.

A Szigetköz Piknik 2020-ban is a streetfood és a könnyed nyári szórakozás jegyében telik. Az előző évhez hasonlóan július 24-én, pénteken 19 óra magasságában érkeznek meg a kerékpárosok, hiszen most is a Szigetköz Piknik lesz a júliusi Gurul a város végállomása. Pénteken 19:30-kor a Tosoda Projekt nyitja meg koncertjével a Stég színpad programjait. Tavaly nagy népszerűségnek örvendett a szabadtéri mozi a Vár-tó partján. 22 órakor a Kincsem című magyar filmet tekintheti meg a közönség. A vetítéshez korlátozott számban a szervezők is biztosítanak plédeket, párnákat, ám a nézők is hozhatnak magukkal, hogy kényelmesen élvezhessék a filmet.

Július 25-én, szombaton 10 órakor nyitja meg kapuit a vásár és egészen este 20 óráig várják az árusok a vendégeket. Mr. Piano a guruló zongorájával már bejárta Mosonmagyaróvár utcáit, de július 25-én a Szigetköz Pikniken, a vízen is megcsodálhatják muzsikáját. A szerencsések ki is próbálhatják a vízi zongorát a Vár-tónál, és lehetőség lesz a fotózásra is. Szombaton 11 és 19 óra között Trilla Manó szórakoztatja a kilátogatókat játékos, zenés, mesés megjelenésével, és az erdő lakóinak és manóinak nyelvén szólítja meg a gyermekeket.

11 és 18 óra között interaktív zenei foglalkozás várja a kicsiket és a nagyokat a HangolÓra keretein belül. 11 órakor Ludas Matyi története elevenedik meg a Szeleburdi Meseszínház előadásában. A mesét ugyancsak mese követi, hiszen Csernik Szende érkezik Mosonmagyaróvárra, aki a Mesebölcső keretében várja a legapróbbakat, 13 órától. Szombaton 15 órakor gyermekkoncert lesz, méghozzá a Mende Monda Mesefolk zenél majd. Őket a mosonmagyaróvári Éretlenek zenekar követi. 19 órakor a latin hangulaté lesz a főszerep, a The 3Latinos közreműködésével. 21 órakor pedig Takács András és Tomasits Kata zárja a szombati koncertek sorát. Ezzel azonban nem ér véget a nap, hiszen 22 órakor ismét mozi a csillagos ég alatt, ahol a Csinibabát vetítik.

A fesztivál harmadik napján, július 26-án is lesz vásár és Trilla Manó is vár mindenkit. 11 órától szabadtéri hangszerbemutató lesz a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttessel a vetítővászon előtt. 13 órakor koncertet ad a Lélekmadár zenekar, 15 órától pedig A kiskakas gyémánt félkrajcárja mesét tekinthetik meg a Cimbora produkciótól. 17 órakor ismét gyermekkoncert a stégen, amikor a Gyöngyözönt köszönthetik. Városunkba visszatérő vendég a pécsi Band Of StreetS. A fúvósok 17:30 és 19:00 között zenélnek menetelve a városban és kint a helyszínen. 19 órakor a PinkMist ad koncertet, 21 órakor pedig tóparti mozival zárul a fesztivál, ahol a Mamma Mia nagysikerű musicalt tekinthetik meg.

A program „VirágzÓvár: közösségépítő kezdeményezések megvalósítása” című TOP-7.1.1-16-H-006-3 kódszámú felhívás keretében „Közösségépítés a gasztronómián keresztül” projekt címmel benyújtott pályázaton belül (projektazonosító: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01481) a Szigetköz Kulturális és Közéleti Alapítvány szervezésében valósul meg, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. A rendezvény ingyenes. A fesztivál az Európai Unió és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar