A vár pincéjéből mentettek

A vár pincéjéből mentettek

- Kategória: Hírek

A mosonmagyaróvári vár pincerendszerében gyakorlatoztak a minap a tűzoltók. A füsttel telített picéből kellett menteniük, majd eloltaniuk a tüzet.

Az éves munkaterv alapján a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat folyamatosan szervez gyakorlatokat a hivatásos és önkéntes tűzoltók részére. A füsttel telített térben történő tájékozódás, a személyek felkutatása, folyamatos gyakorlást igényel, ezért a minap a mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltóknak a mosonmagyaróvári vár pincerendszerében tartottak gyakorlatot.

A pincerendszer egy füstgép segítségével füsttel telítődött, ahova egy mentendő személyt és különböző tárgyakat rejtettek el, amit a tűzoltó egységeknek meg kellett találni, majd felhozni, ezután pedig a keletkezett tüzet eloltani. A pincébe való lehatolás sugárfedezet mellett kötélbiztosítással történt, amit a biztonsági tiszt felügyelt. A tűzoltók a gyakorlat során nagy hangsúlyt fektettek a védőfelszerelések megfelelően használatára, a taktikai elveket jól alkalmazták, közben gyakorolták a füstben való tájékozódást, az életmentést, a tűzoltást, a rádióforgalmazást.

A gyakorlaton elsajátított ismereteket a tűzoltók majd valós helyzetekben tudják alkalmazni, ezzel elősegítve a beavatkozás hatékonyságát.

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar