Negyven ország makettezőit várják

Negyven ország makettezőit várják

- Kategória: Hírek

Mintegy negyven országból várnak résztvevőket a jövő hétvégén megrendezendő Nemzetközi Makett Kiállításra és Versenyre, illetve Duna Takarék Makettépítő Kupára Mosonmagyaróváron. A rangos eseményt huszonkettedik alkalommal szervezik meg április 21-én és 22-én az UFM Arénában.

Nagy lendülettel és továbbra is töretlen akarattal készül az idei rendezvényre a Mosonmagyaróvári Makettező Klub. – hangsúlyozta Egresi András, az egyesület elnöke a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: harmadik éve már városi nagyrendezvény a makett kiállítás, az önkormányzat jelentős mértékben támogatja, illetve a szervezést már a Flesch Nonprofit Kft.-vel közösen végzik. Egresi András elmondta: eddig már negyven országból érkezett nevezés a versenyre, több mint négyszázan regisztráltak, hogy munkáikkal részt vesznek az eseményen. Ám ez a szám még nőni fog az elkövetkezendő hét során. Az elnök kiemelte: több olyan országból is nevezetek, ahonnan eddig még nem vettek részt a mosonmagyaróvári rendezvényen, így például Ciprusról, Máltáról, vagy Portugáliából. Évről évre egyre többen érkeznek a Távol-Keletről is, Szingapúr, Kína, Tajvan egyaránt képviselteti magát. Egy tizennyolc fős tajvani csoport például már napokkal a verseny előtt megérkezik, hogy megismerkedjenek a térséggel. Rajtuk kívül is nagyon sokan több napra érkeznek a városba és a környékére. Az előnevezések alapján az elnök két különlegességet is megemlített. Érkezik például Kínából két óriási méretű jármű makett, valamint eljön az ország egyik legismertebb Lego-építője, aki egy csatahajó 3,5 méteres modelljét hozza el.

A sajtótájékoztatón dr. Árvay István polgármester arról beszélt, hogy az önkormányzat szívesen áll az olyan kezdeményezések mellé, aminek hozadékát az egész város érzi. A makett kiállítás ilyen, hiszen a kereskedelemben, vendéglátásban egyaránt érezhető ennek a hatása, valamint a város adóbevételeit is növeli. Dr. Pető Péter, a megyei önkormányzat alelnöke hangsúlyozta: a mosonmagyaróvári makett kiállítás a turisztikai előszezon legnagyobb rendezvénye a megyében. Mint mondta: idegenforgalmi szempontból is kinőtte már a térséget, hiszen a város és környéke szálláshelyei teljesen telítettek ezekben a napokban. Több olyan csoport is van, akik már csak Győrben találtak szálláshelyet a rendezvény idejére.

Piller Katalin, a Flesch Kft. igaztó-helyettese a kísérő programok közül kiemelte a kézműves utcát, valamint a gyermekek számára kínált lehetőséget. Ilyen lesz például a „láda vasút”, ahol egy húsz méteres, a hullámvasúthoz hasonló, természetes anyagokból készült pályán száguldhatnak a gyerekek. Lesznek továbbá óriás fajátékok és légvár is. A programok mindegyike ingyenes.

Az esemény egyik fő támogatója ebben az évben is a Duna Takarék Bank Zrt. A sajtótájékoztatón Bencsics Krisztina, a pénzintézet régió vezetője kiemelte: számukra nagyon fontos a társadalmi szerepvállalás. Számos rendezvényt, kezdeményezést támogatnak. Annak pedig különösen örültek, hogy ismét a pénzintézetüket kérték fel ezen rangos esemény főtámogatójának.

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar