Ünnepi megemlékezés. színes programok és a Szigetköz legnagyobb halászleve

Ünnepi megemlékezés. színes programok és a Szigetköz legnagyobb halászleve

- Kategória: Hírek

Idén is ünnepi szentmisével kezdődött az augusztus 20-i programsorozat a Nepomuki Szent János Plébániatemplomban Mosonmagyaróváron. Ezt követően a templom előtti Szent István szobornál folytatódott a megemlékezés.

Itt dr. Csókay András Pro Urbe Mosonmagyaróvár Díjjal tavaly kitüntetett idegsebész mondott ünnepi beszédet. A szónok Szent István intelmeit vetette össze tízparancsolatban foglaltakkal. Kiemelte: a mai ember számára is követendő példa az a mély hit, ami során Szent István felajánlotta országunkat Szűz Máriának. Ez az ünnep legfőbb üzenete. –tette hozzá dr. Csókay András.

Az ünnepi beszédet követően  a  Győri Szakképzési Centrum Glück Frigyes Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskola diákjainak műsorát tekinthették meg a résztvevők,  majd a 70. számú Széchenyi István Cserkészcsapat kíséretében került sor a koszorúzásra.

Eközben a Magyar utcán már javában zajlottak a programok, ahol a „mesterségek utcája” keretében számos érdekes szakma rejtelmeibe pillanthattak bele az érdeklődők sőt, ki is próbálhatták azokat a gyerekek. Az óriásbográcsban elkészült a Szigetköz legnagyobb halászleve is, ami ezúttal öt helyi étterem összefogásával valósult meg, az ebből származó bevétel pedig ezúttal is jótékony célt szolgál. A programsorozat délután a Flesch Központnál folytatódott.

Hagyományosan most is ünnepi testületi-ülés keretében adták át a Pro Urbe Mosonmagyaróvár kitüntető díjat. Az elismerést ebben az évben Papp Gyula pedagógus vehette át.

   

Ez is érdekelhet...

Makett kiállítással indul a szezon – Idén ismét Mosonban tartják a Szent István Napokat

„Indul a szezon – Tavaszt várva, nyárra készülve…”