Tovább fejlesztik a víziturizmust

Tovább fejlesztik a víziturizmust

- Kategória: Hírek, Közélet

A víziturizmus fellendítése érdekében összesen tíz ki- és beszálló helyet létesítettek a Malom-ági Lajtán Mosonmagyaróváron az Aktív Magyarországért program keretében. A létesítmények hivatalos átadására vasárnap került sor.

Összesen ki- és beszállóhelyet alakítottak ki a közelmúltban a Malom-ági Lajtán a vízitúrázók részére. Ezt 15 millió forinttal támogat a Kormány az Aktív Magyarországért program keretében és ugyanennyivel járult hozzá a beruházáshoz a mosonmagyaróvári önkormányzat is.

A vasárnap tartott hivatalos átadót egy „örömevezés” előzte meg Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos részvételével. A túra során megtekintették a Malom-ági Lajtához közeli városrész fontosabb pontjait, így például a közelmúltban átadott P-Art Rendezvényházat, az Akócs-malmot, valamint a felújított várat és környezetét.

A vasárnapi átadáson dr. Árvay István polgármester kiemelte: civil összefogás nélkül nem lehet ilyen fejlesztéseket megvalósítani. Ebben az esetben dr. Wlasitsch Mirkó volt ennek a „motorja”, akihez csatlakozott a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület. Elsősorban nekik köszönhető, hogy mára teljes hosszában végig evezhető a Malom-ági Lajta. A polgármester hozzátette: az önkormányzat a továbbiakban is támogatja az ilyen fejlesztéseket.

Révész Máriusz hangsúlyozta: kevés település rendelkezik ilyen természeti adottságokkal, mint Mosonmagyaróvár. Példaként említette a Malom-ági Lajtán kialakított vízicsúszdát, ami országos viszonylatban is egyedülálló. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően mára a Malom-ági Lajta  szerves része lett a város életének.

A kormánybiztos hozzátette: számos kiaknázatlan lehetőség van még a város és a térség adottságaiban. Éppen ezért kiemelt fejlesztési térség lesz az elkövetkezendő időszakban a Szigetköz, mind a víziturizmus, mind pedig a kerékpáros turizmus fejlesztésében.

 

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az