„Szent László napi rendezvények” a Hospice-Segítő Kéz Alapítvány szervezésében

„Szent László napi rendezvények” a Hospice-Segítő Kéz Alapítvány szervezésében

- Kategória: Hírek

Pályázatot nyújtott be a HOSPICE-SEGÍTŐ KÉZ ALAPÍTVÁNY a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-009-00936 azonosító számmal „Közösségi akciók – A kulturális múlt, jelen és jövő megismertetése programokon és közösségteremtő rendezvényeken keresztül” című felhívásra. A program megvalósításához 2 millió forint európai uniós támogatásban részesült az alapítvány. A támogatás segítségével megvalósulhattak a pályázatban vállalt programok.

A projekt keretében két közösségépítő rendezvényt valósított meg az alapítvány. Az első rendezvényt „Családi nap a Szent László téren” címmel tartották meg. Ennek programja főzőversennyel kezdődött, melyre baráti társaságok, családok, munkatársi közösségek jelentkeztek és mérték össze jó hangulatban főzőtudományukat. Közben zajlottak a délelőtti programok, ahol sem a gyermekek, sem a felnőttek nem unatkoztak. A Karzat Színház lovagi vágtája, ügyességi játékai, valamint az ez időre tervezett állatsimogató adott lehetőséget a gyermekek részére az élmény- és tapasztalatszerzésre. A délelőtt folyamán gyermekkoncertet szerveztek a fiatalok számára ismert és közkedvelt Aranykapu zenekar jóvoltából. Játszóházak, helyi kézműves vásár gondoskodott arról, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő elfoglaltságot, élményszerzési lehetőséget. Fontos volt az alapítvány számára, hogy a város lakói megismerhessék a Hospice ház munkáját, melyre ez a nap lehetőséget teremtett. A felnőtteknek pszichés és egészségügyi tanácsadást tartottak, lelki beszélgetésre is lehetett vállalkozni. A rendezvény alatt a helyi vendéglátók is bekapcsolódtak a programba a résztvevők kiszolgálásával.
A projekt keretében megvalósított második rendezvény az „Idősek estje” volt. Ez a felnőtt, idős korosztályt célozta meg. A fellépők az ő igényeik kielégítése céljából helyi tánccsoport, fúvószenekar, könnyűzenei fellépők és egy ismert és közkedvelt humorista voltak. A műsorok közben vendégváró falatkákkal, frissítő teával szolgáltak a szervezők.
A megvalósult projekt eredményességét igazolja a programok iránti nagy érdeklődés, számos pozitív visszajelzés.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az