Közösségépítő nyárbúcsúztató

Közösségépítő nyárbúcsúztató

- Kategória: Hírek

A 20 éves hagyományra visszatekintő Nyárbúcsúztató rendezvény megszervezésére 7 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült – 100 százalékos támogatási intenzitással – a Mosoni Polgári Kör Közhasznú Egyesület. A programok az Európai Unió és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásában valósultak meg.

A TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00948. azonosító számú Nyárbúcsúztató 2019-2020 című projekt kedvezményezettje a Mosoni Polgári Kör Közhasznú Egyesület volt. A program összköltségvetése 7 millió forint volt, mely vissza nem térítendő 100 százalékos támogatási intenzitású.
A program keretében két alkalommal, 2019. augusztus 31-én és 2020. augusztus 29-én valósult meg a mosoni városrész számára hagyományos Nyárbúcsúztató rendezvény. A korábbi sikeres attrakciókból kiindulva zenés-táncos csoportok, előadóművészek léptek fel, valamint sor került a – nagy népszerűségnek örvendő – karneváli vízi felvonulásra, amelynek keretében lampionos csónakok haladtak el a Mosoni-Dunán a rendezvény közönsége előtt. A programsorozatot tűzijáték, máglyagyújtás és boszorkányégetés zárta.
Ezen programok jelentős érdeklődés mellett zajlottak, megmozgatták a városrész lakosságát, hagyományteremtő funkciót töltenek be a város életében.
A szórakoztató családi programokkal a projektben meghatározott célcsoport aktív bevonása volt a cél.
A környezeti fenntarthatóság mellett lényeges szempont volt a társadalmi fenntarthatóság is, ez pedig megköveteli a helyi identitás erősítését, a befogadást-felzárkóztatást, valamint a fiatalokat, mint a város jövőbeli aktív generációit célzó tevékenységeket.

 

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az