Rászoruló gyerekeknek segítettek

Rászoruló gyerekeknek segítettek

- Kategória: Hírek

A PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért a 2020-as évben több újító elképzelést is megvalósított pályázati forrásból.

A projekt címe: A PÉLDA Egyesület szerepvállalása a helyi közösségek adományozói kultúrájának fejlesztésében, az önkéntes munka promotálásában, a helyi kulturális múlt megismertetése a jelen hátrányos helyzetű családjaival, élmények és programok szervezésén keresztül. A projekt 2,77 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg.

A projekt elemei:

Céges adománygyűjtés – Cégekkel, vállalatokkal közös együttműködésben élelmiszereket, ruhákat, játékokat gyűjtött az egyesület rászoruló családok megsegítésére, így képezve hidat rászoruló és felajánló között.

Futura Projekt – Családoknak szóló egész napos program valósult meg 168 fő részvételével, összesen 8 alkalommal Mosonmagyaróváron. A résztvevők egy városnéző rollertúrán, egy finom ebéden és a FUTURA Élményközpont által kínált programokon vettek rész Pál Feri Atya előadása – „HOGYAN SEGÍTSÜNK MAGUNKNAK ÉS EGYMÁSNAK?” címmel rendezték meg 2020 szeptemberében, Pál Feri ismert mentálhigiénés szakember ingyenes, nyilvános előadása. Ezt egy kerekasztal beszélgetés követte a Példa Egyesület tagjai és önkéntesei részvételével.

Marketing együttműködés – Több hónapos együttműködés keretein belül egy profi filmes stáb követte az egyesület munkáját, így rövid videó anyagok készültek az egyesület tevékenységeiről, hitvallásáról a támogatott családokról…, melyeket a Példa Egyesület a Facebook oldalán jelentetett meg.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A pályázat legfőbb célja a helyi közösség adományozói kultúrájának fejlesztése, de az egyesület létszámának bővítése, a tagok motivációjának megőrzése és az egyesület tevékenységének minél szélesebb körben való megismertetése is fontos célok voltak. A Futura Projekt közvetlenül kapcsolódott az egyesület törekvéséhez: élményekkel segíteni a felzárkóztatásban, a tudásszerzésben és az öröm megélésében.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az