Szállodában fosztogatott – Gyorsan elfogták a betörőt

Szállodában fosztogatott – Gyorsan elfogták a betörőt

- Kategória: Hírek

A mosonmagyaróvári rendőrök bravúros gyorsasággal fogták el azt a 24 éves férfit, aki dolog elleni erőszakkal egy hotel recepciójába, majd ezt követően egy apartmanba tört be.

A minap a hajnali órákban érkezett bejelentés a rendőrségre, amelyben a sértett arról számolt be, hogy Mosonmagyaróváron, a Lucsony utcában található szálloda recepciójának ajtaját ismeretlen elkövető beszakította és onnan készpénzt valamint különböző tárgyakat tulajdonított el. Ugyanezen időszakban további jelzés érkezett arról, hogy kora reggelre virradóra a városban, egy Kígyó utcai apartmanban is betörés történt.

A hotelbe érkező rendőrök a helyszínen a betöréses lopás tényét megállapították, majd annak kamerafelvételeit lefoglalták. Az apartmanban történt intézkedés során az egyenruhások felfedezték, hogy a szálló egyik ágyát valaki használta, illetve különféle rongálások nyomaira bukkantak. A járőrök a helyiségben egy, az első betörésből származó – a szálloda logójával ellátott – fürdőköpenyt találtak, így egyértelművé vált számukra, hogy a két bűncselekményt ugyanazon személy követhette el.

A kamerafelvételek elemzését és értékelését követően a nyomozók szinte percek alatt beazonosították az elkövetőt, aki nem volt ismeretlen a hatóság előtt. A rendőrök az ügyben beszerzett adatok, információk alapján megállapították a betörő feltételezett tartózkodási helyét, majd nem sokkal később Mosonmagyaróváron, a Királyhidai úton található panzió egyik szobájában elfogták a 24 éves helyi férfit, akinek csomagjában megtalálták a Lucsony utcai hotelből ellopott értékek egy részét.

A rendőrségen a fiatalembert a nyomozók dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette, illetve lopás vétség kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki a bűncselekmények elkövetését elismerte.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a helyi férfit őrizetbe vette, és – mivel ellene több hasonló jellegű bűncselekmény elkövetése miatt van folyamatban büntetőeljárás – az illetékes ügyészség felé előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

 

Ez is érdekelhet...

Állami elismerések a nemzeti ünnep alkalmából

A nemzeti ünnep alkalmából többen is kaptak rangos