Sokan nem tartják be a korlátozásokat

Sokan nem tartják be a korlátozásokat

- Kategória: Hírek

Sajnos sokan nem tartják be a koronavírus-járvány megfékezése érdekében elrendelt kijárási korlátozásokat Mosonmagyaróváron. Az elmúlt hétvégén is számos esetben kellett intézkedniük emiatt a hatóságoknak.

A koronavírus-járvány idejére meghirdetett veszélyhelyzetben az önkormányzatok megkapták a jogi lehetőséget az elmúlt hétvégéken, hogy a településükön maguk szigorítsák a kijárási korlátozásokat. Mosonmagyaróvár polgármestere élt a lehetőséggel és a szigorítás mellett döntött. A megadott időszakban tilos volt a játszótereken, sportpályákon és szabadstrandokon tartózkodni. Ugyancsak tilalom alá vonták a vendéglátó üzletek teraszának, környékének az ott foglalkoztatottakon kívüli használatát is. A rendőrség, az Önkormányzati Rendészet ellenőrzés céljából fokozott erővel járőrözött.

Az elmúlt két hétvége tapasztalatai sajnos meglehetősen rosszak voltak Mosonmagyaróváron. Sokan nem vették figyelembe a korlátozásokat, ajánlásokat. – tudtuk meg Fehérné dr. Bodó Mariann jegyzőtől. Elmondta: ez idő alatt mintegy tucatnyi alkalommal kellett intézkedniük a hatóságoknak a kijárási korlátozások megszegése miatt. Többségében figyelmeztetést alkalmaztak, ám néhány kirívó esetben szükség volt helyszíni bírságolásra is. Még ennél is több volt az olyan esetek száma, amikor a rendészek, vagy rendőrök nem intézkedtek, csupán felhívták a figyelmet a szabályok betartására.
Sajnos több alkalommal fordult elő, hogy egyes helyeken az emberek nagyobb csoportokban gyűltek össze, esetenként italoztak is. A közterületi alkoholfogyasztást egyébként a már korábban hozott önkormányzati rendelet is tiltja. Többször volt szükség felszólításra a sportpályákon, ahol sokan csoportosan sportoltak sokan, nem tartva a szükséges távolságot egymástól.
A jegyző nyomatékosította: a járványnak még nincs vége. A folyamat lassítása érdekében fontos, hogy a lakosok betartsák a  rendelkezéseket és ajánlásokat. Ezét az önkormányzat arra kér mindenkit, hogy a kijárási korlátozásról szóról kormányrendeletben foglaltak szerint a korlátozás ideje alatt az otthonukat vagy a lakóhelyüket csak alapos indokkal – munkavégzés, az alapvető szükségletek ellátása céljából – hagyják el. Nyilvános helyeken pedig a tartsák a megfelelő távolságot egymástól.

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklóst választották polgármesternek

A vasárnapi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek közül Szabó