Sok volt az érdeklődő az első kisállatvásáron

Sok volt az érdeklődő az első kisállatvásáron

- Kategória: Hírek, Közélet

Nagy sikerrel zajlott az első alkalommal megrendezett kisállatvásár vasárnap a mosoni piacon. Számos tenyésztő hozta el jószágait és több százan, főként kisgyermekes családok látogattak ki a vásárra.

Hagyományteremtő szándékkal első alkalommal szervezett kisállatvásárt a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a mosoni piacon vasárnap. Az Erzsébet térre várták a tenyésztőket és vásárlókat, nézelődőket. Egyikből sem volt hiány, hiszen tucatnyi tenyésztő hozta el állatait, a megye szinte minden részéről. Az érdeklődés pedig még nagyobb volt, a délelőtt folyamán több százan látogattak ki a vásárra. Elsősorban kisgyermekes családok jöttek, hogy megnézzék az állatokat. Ám nem csak nézelődtek, sokan vásároltak is. A kínálat nagyon sokszínű volt, árultak nyulakat, tyúkokat, kakasokat, papagájokat, tengerimalacokat, galambokat is. A vásárt hatósági állatorvos felügyelte és ellenőrizte a tenyésztők szükséges dokumentumait és az árusítás feltételeit.

A hagyományteremtő szándékkal megrendezett kisállatvásárt a tervek szerint minden hónap második vasárnapján megszervezik majd, így következő ilyen börze április 14-én lesz.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az