Őszi lomtalanítás

Őszi lomtalanítás

- Kategória: Hírek

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy 2015 őszén is megszervezik  a lomtalanítást a városban koncentrált gyűjtőpontokon és ellenőrzötten az alábbiak szerint: Az óvári városrészben két gyűjtőponton egyidejűleg, a Kapucinus u. Sóház mögötti parkolóban és a kulturális központ parkolójában (Károly u. felől) helyeznek ki gyűjtőkonténereket 2015. november 13-án, pénteken 12-17 óráig, november 14-én, szombaton 8-16 óráig.

A mosoni városrészben két gyűjtőponton egyidejűleg, az Iskola utcai beépítetlen önkormányzati területen és a Mosoni temető, illetve szabad strand mögötti önkormányzati területen (Csikusz, szabad strand felőli megközelítéssel)  helyezhető el lom a konténerekbe 2015. november 20-án, pénteken 12-17 óráig, november 21-én, szombaton 8-16 óráig.

A háztartási lomot a kihelyezett gyűjtőedényekbe kell rakni szétválogatva, szelektíven! Veszélyes hulladékot (akkumulátor, vegyszer és gyógyszermaradványok, festékes doboz, olajos flakon, galvánelemek stb.), zöld hulladékot és építési törmeléket a konténerekben elhelyezni tilos!

Továbbá tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a még értékes összetevőket, felhasználható alapanyagot jelentő hulladékot,  (papír, műanyag, fém, üveg) egész évben fogadják a szelektív gyűjtőszigeteken. Továbbá mindenféle hulladékfajta (veszélyes is) elhelyezhető a Gabonarakparton a hulladékudvarban.

A www.kisalfoldikhk.hu honlapon tájékozódhatnak a hulladékgyűjtéssel, ártalmatlanítással kapcsolatos aktualitásokról, a hulladék elhelyezésének feltételeiről, a díjfizetés módjáról.

2015/18

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint