Összefogásból életmentő készülék

Összefogásból életmentő készülék

- Kategória: Hírek

Egy életmentő készüléket, úgynevezett Lifepak bifázisos defibrillátort sikerült beszerezni széleskörű összefogással a mosonmagyaróvári Karolina Kórház sürgősségi osztálya számára. Az eszközt a minap adták át ünnepélyes keretek közt.

„A szív és akarat diadala.” így foglalta össze az elért eredményt Szabó Anita, a Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. ügyvezető helyettese , aki összefogásra és közös gyűjtésre buzdította a helyi vállalkozásokat és az itt élő emberek az elmúlt hónapokban . Célja, egy fontos, életmentő eszköz beszerzése volt a Karolina Kórház sürgősségi osztálya számára. Mint mondta, egy évvel ezelőtt egy beszélgetés során jutott tudomására, hogy egy fontos, életmentő műszer hiányzik a kórház sürgősségi osztályról. Ekkor döntött úgy, hogy összefogásra és gyűjtésre buzdítja a helyi vállalkozásokat és az itt élő embereket. Az ügy mellé állt a mosonmagyaróvári Rotary Club is, így közös erővel, cégek és magánszemélyek adományaival sikerült összegyűjteni a műszer beszerzéséhez szükséges több mint 6 millió forintot.

Az eszköz ünnepélyes átadásán dr. Valér Marcell, a sürgősségi osztály vezetője kiemelte: ezzel az eszközzel biztonságosabbá válik az ellátás az osztályon. Mint mondta: az összefogásnak köszönhetően megvalósult az a hármas, miszerint széleskörű, ingyenes és magas szintű lehet az ellátás.

Az átadást követően Medvácz Péter, a sürgősségi osztály munkatársa mutatta be a Lifepack működését. Mint mondta: ez egy több funkciós készülék, ami többi között EKG készítésre, betegmonitorozásra, vérnyomás mérésre is alkalmas, de defibrillátorként is üzemel. Mindezek mellett pedig két nagyon fontos funkciót is tartalmaz, ami eddig nem volt a mosonmagyaróvári sürgősségi osztályon, ez egy külső pacemaker és egy kapnográf, ami intubált betegeknél és légzési elégtelenség esetén a kilélegzett széndioxid mennyiséget mutatja meg.

DSC_0885 DSC_0905 DSC_0909 DSC_0916 DSC_0921 DSC_0926 DSC_0943 DSC_0955DSC_0879

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar