Mosonmagyaróváron fogták el az eltűnt szabolcsi postást

Mosonmagyaróváron fogták el az eltűnt szabolcsi postást

- Kategória: Hírek

A mosonmagyaróvári vasútállomáson fogták el a rendőrök azt a kézbesítőt, aki néhány napja Nyírcsaholyon a postásbiciklit hátrahagyva tűnt el a rábízott pénzzel és küldeményekkel.

Sikkasztás elkövetésének gyanúja miatt adott ki elfogatóparancsot a Mátészalkai Rendőrkapitányság még kedden K. Gyula 49 éves paposi lakos ellen. A postai alkalmazottként dolgozó férfi nyírcsaholyi munkahelyén felvette a kézbesítendő küldeményeket és készpénzt, de azokat egyetlen címzettnek sem kézbesítette. A férfi szolgálati kerékpárját hátrahagyta és a rábízott készpénzzel ismeretlen helyre távozott.

A körözött férfit aztán a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai vonták intézkedés alá pénteken a mosonmagyaróvári vasútállomáson. Miután a rendőrök megállapították, hogy a férfi azonos a Mátészalkai Rendőrkapitányság által sikkasztás elkövetésének gyanúja miatt körözött paposi lakossal elfogták, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították és bűnügyi őrizetbe vették.

A körözött férfi elfogására azután került sor, hogy az egyik rokonaként bemutatkozó nő telefonon bejelentést tett a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra. Az asszony elmondta, hogy a férfi felvette vele a kapcsolatot és közölte, hogy külföldön van és egy Bécsből érkező vonattal tér haza, amely a mosonmagyaróvári vasútállomásra érkezik péntek reggel. A rendőrök a vasútállomásra mentek, ahol a bejelentés valósnak bizonyult.

A gyanúsított kihallgatása alatt a bűncselekmény elkövetését elismerte, elmondása szerint tettét hirtelen ötlettől vezérelve követte el. K. Gyula megmutatta a rendőröknek azt a mátészalkai helyet, ahová elrejtette az üres postai pénztárcát.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság előterjesztést tett az illetékes ügyészség felé, K. Gyula előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az