Hiába vett autópálya matricát, mégis megbüntették

Hiába vett autópálya matricát, mégis megbüntették

- Kategória: Hírek

Hiába vett autópálya matricát, az osztrák hatóságok mégis megbüntették, állításuk szerint manipulált matrica miatt levéli Szabó Andrást.

Több híradás is megjelent az elmúlt időszakban arról, hogy szinte „vadásznak” a magyar autósokra az osztrák hatóságok Ausztria útjain. Többen számoltak be arról, hogy a legkisebb szabálytalanságért, vagy műszaki problémáért is több tíz-, vagy százezrekre büntetik a magyarokat az osztrák autópályákon. Úgy érzi, ennek lett áldozata a levéli Szabó András is, aki több évtizede foglalkozik autómentéssel. Rendszeresen járja Európa útjait, de őt is megdöbbentette, ami szerda reggel történt vele az A4-es autópályán a hegyeshalmi átkelőnél.

Szabó András portálunknak elmondta: autóikkal évtizedek óta járják Európa gyorsforgalmi útjait. Azóta minden évben megvásárolja járműveire a szükséges autópálya matricát. Így tett idén is. Január 2-án vette meg a hazai mellett Szlovákia, Csehország és Ausztria fizetős útjaira szükséges matricát. Összesen több mint 900 ezer forintot fizetett ezekre az éves útdíjakra. A matricákat kedden ragasztotta fel az autóira.

Éppen ezért is döbbent meg a szerda reggel történteken. Szabó András elmondta: hazafelé tartott Ausztriából, amikor a hegyeshalmi átkelő előtt megállították matrica ellenőrzésre. Az osztrák autópálya-kezelő munkatársa közölte vele, hogy szerinte manipulált az matricája. Ezért eltávolították a vignettát a szélvédőjéről és 240 eurós büntetést is kellett fizetnie a helyszínen. Magyarázatot nem kapott erre az eljárásra, csupán egy formanyomtatványt adtak a kezébe, amin a büntetési tételek szerepelnek.

Szabó András igazságtalannak és felháborítónak tarja ezt az eljárást. Éppen ezért igazságügyi szakértőt és ügyvédet fogad, hogy igazának érvényt szerezzen.

DSC_0957

Ez is érdekelhet...

Makett kiállítással indul a szezon – Idén ismét Mosonban tartják a Szent István Napokat

„Indul a szezon – Tavaszt várva, nyárra készülve…”