Orvvadászokat fogtak el

Orvvadászokat fogtak el

- Kategória: Hírek

Összehangolt akcióban, több mosonmagyaróvári, illetve környéki helyszínen öt gyanúsítottat fogtak el a rendőrök orvvadászat és más bűncselekmények elkövetése miatt.

Orvvadászat, lopás és természetkárosítás bűntettek miatt folytat eljárást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egy 37 éves feketeerdői férfi és társai ellen. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfiak – a nyomozás adatai szerint – a Szigetköz Vadásztársaság működési területén hosszabb ideje, folyamatosan, vadászatra való jogosultság nélkül, illetve a vadfaj valamennyi egyedére kiterjedő vadászati tilalmi idő hatálya alatt, vad elejtésére vagy elfogására irányuló tevékenységet végeztek, majd az elejtett állatok húsát értékesítették. A bűncselekménnyel okozott kár több tízmillió forint.
A megyei rendőr-főkapitányság a nyomozás során felderített elkövetői kör elfogására, a bizonyítékok beszerzésére és az okozott kár megtérülésére, vagyonvisszaszerzés biztosítása céljából – a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének bevonásával – összesen 138 egyenruhás részvételével, egy időben, 12 helyszínen, Mosonmagyaróváron és környékén összehangolt rendőri akciót hajtott végre szeptember 24-én. Ennek során a nyomozók 5 férfit fogtak el, akiket előállításukat követően gyanúsítottként hallgattak ki, majd közülük egy 37 éves feketeerdői és egy 45 éves mosonmagyaróvári lakos őrizetbe vételéről határoztak. A kutatások során a rendőrök több száz trófeát (őzbak, muflon, gím-, valamint dámszarvas), vaddisznó agyarat, egy frissen levágott szarvas fejet, továbbá tucatnyi lőfegyvert, lőszert, több különböző típusú éjjellátó távcsövet, számos védett (madár és emlős) állatpreparátumot, valamint közel fél mázsa vadhúst és több gépkocsit foglaltak le.

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar