Néhai parancsnokukra emlékeztek

Néhai parancsnokukra emlékeztek

- Kategória: Hírek

Halálának tízedik évfordulóján emlékeztek meg Grósz József tűzoltó alezredesről, egykori parancsnokról a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetői és a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tagjai a minap a mosoni temetőben.

A sírnál Szilágyi János tűzoltó alezredes, kirendeltségvezető beszélt és emlékezett meg az egykori parancsnok tűzoltói pályafutásáról. Grósz József 25 évesen, 1976-ban került beosztott tűzoltóként a mosonmagyaróvári tűzoltóságra. Miután elvégezte a tűzoltó tisztképzőt, szolgálatparancsnokként teljesített szolgálatot, majd a szolgálat kiváló teljesítése alapján 1980 márciusától alhadnagyként tűzoltási és szolgálati főelőadónak nevezték ki. A főiskola elvégzése után, 1992-től századosként már tűzoltási és mentési osztályvezetőként dolgozott, majd 2004 márciusában a Mosonmagyaróvári Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoki posztjára került. A parancsnok egészségi állapota romlása miatt 2007. február 28-án vonult nyugállományba.

Grósz József tűzoltó alezredes 31 éves szakmai pályafutása alatt számos városi, megyei parancsnoki és polgármesteri elismerésben részesült, tanácsosi és főtanácsosi címet viselhetett, valamint több alkalommal miniszteri dicséretet is kapott, a tűzbiztonság érdemérem ezüst és arany fokozatát is kiérdemelte.

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar