Online formában kezdődik a Nyugdíjas Egyetem új szemesztere

Online formában kezdődik a Nyugdíjas Egyetem új szemesztere

- Kategória: Hírek

A járványhelyzet miatt rendhagyó keretek között kezdődik meg a mosonmagyaróvári Nyugdíjas Egyetem tizedik tanéve. Az első félévben biztosan csak online formában tarják meg az előadásokat.

„A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése és szépkorú hallgatók egészségének védelme érdekében, a folyamatosan változó és kiszámíthatatlan járványügyi helyzetre való tekintettel mosonmagyaróvári önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara azt a döntés hozta, hogy a Nyugdíjas Egyetem most induló szemeszterének első félévét személyes jelenlétet nem igénylő formában tartja.” – mondta el az eseménnyel kapcsolatban rendezett sajtótájékoztatón csütörtökön dr. Iváncsics János alpolgármester.
Hozzátette: az előadásokat a Mosonmagyaróvári Városi Televízió rögzíti. A szemeszterre regisztrált jelentkezők közül húsz főt meghívnak a szervezők. Az előadások online formában minden hónap harmadik csütörtökjén felkerülnek a Nyugdíjas Egyetem közösségi oldalára. Emellett a Mosonmagyaróvári Városi Televízió csatornáján adásba kerülnek a felvételek. A szervezők az előadások anyagából online játékot hirdetnek, melyen valamennyi nyugdíjas korú térségi lakos részt vehet, aki meghallgatta az előadásokat. A kérdésekre sikeresen választ adók között havonta ajándékokat sorsolnak ki. A kérdőívek kitöltése egyben regisztráció is, amit év végén az oklevelek átadásánál beszámítanak.

AZ ELSŐ FÉLÉVRE MEGHIRDETETT ELŐADÁSOK

szeptember 17. Németh Attila, az Óvári Gazdászok Szövetségének titkára
120 éve született, 50 éve hunyt el Fekete István író

október 15. A mosonmagyaróvári Vár évszázados titkai
Eszes Tibor építészmérnök, felelős műszaki vezető és tervező
Németh Gábor műszaki igazgató (Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft.)

Az előadáshoz kapcsolódóan a Nyugdíjas Egyetem hallgatói részére 2020. október 20-án, kedden 09.00, 10.00 és 11.00 órai kezdettel a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület szervezésében Németh Gábor műszaki igazgató részvételével Vártúra indul. A program előzetes regisztrációhoz kötött.

november 19. A gondolat hatalma
Dr. Guseo András idegsebész pszichiáter, fejfájás- és agyérbetegségek specialistája

december 17. Vallási jelképek, egyházi szimbolika
Dr. Szabó Péter egyetemi docens (Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar)

január 21. Agrinatúr projekt
Dr. Vér András tudományos munkatárs (Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az