Nagyböjti adománygyűjtés a rászorulóknak

Nagyböjti adománygyűjtés a rászorulóknak

- Kategória: Hírek

2016 nagyböjtjében, az Irgalmasság rendkívüli szentévében hirdette meg először a Magyaróvári Egyházközség nagyböjti gyűjtését. Azóta is ugyanazzal a céllal kérik a hívek adományait hétről hétre a velünk és mellettünk élő rászorultak számára minden vasárnap. Az idei adománygyűjtés részleteiről a minap sajtótájékoztatón számolt be Bodó Zoltán plébános és Kránitz Péter, a helyi karitászcsoport vezetője. Elmondták: csupán egy kis apróságot várnak a hívektől a magyaróvári plébániatemplomba.

„Az a hit lényege, hogy nyitott szemmel járok, és észreveszem a másik ínségét. Olyan vagyok mint az irgalmas szamaritánus, aki képes lehajolni a másik emberhez, képes felemelni a másik embert, képes segíteni őt a bajában. A nagyböjti időszakban erre még inkább rávilágítunk: az egyházban elengedhetetlen a szeretetcselekedetek gyakorlása”fogalmazott Bodó Zoltán.

Az idei nagyböjt idején is a felajánlásokat főként a szombat esti és a vasárnapi szentmiséken várják a bejárattal szemben lévő oltárhoz. Szívesen fogadják azok adományait is, akik nem rendszeres résztvevői a vasárnapi szentmiséknek, de szívesen segítenének. Március 10-én egy csomag száraztésztát, március 17-én egy doboz ételkonzervet, március 24-én egy doboz tisztálkodó szert (tusfürdő, sampon), március 31-én tartós élelmiszereket, április 7-én egy pár zoknit vagy fehérneműt, április 14-én pedig egy csomag édességet (tartós sütemény, kávé, tea) várnak a hívektől.

Az összegyűlt adományokat elsősorban a mosonmagyaróvári Hajléktalanok Átmeneti Szállására

illetve a Családok Átmeneti Otthonába szállítják. A tartós élelmiszer gyűjtésre érkezett felajánlásokból pedig a karitászcsoport által támogatott nagyjából 70 családot illetve egyedülálló, idős embert segítenek majd. A Magyaróvári Egyházközség Karitászcsoportja részt vesz a plébániai közösség hitéletében is, március 15-én, a 17.15-kor kezdődő keresztút elmélkedéseit ők imádkozzák.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az