Mosonshow: Negyven országból érkeznek makettezők

Mosonshow: Negyven országból érkeznek makettezők

- Kategória: Hírek, Közélet

Az előnevezések alapján negyven országból várnak résztvevőket a hétvégén huszonötödik alkalommal megrendezendő Mosonshow nemzetközi makettkiállításra és versenyre. A rendezvénynek ezúttal is az UFM Aréna ad helyet április 22-én és 23-án a Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület főszervezésében.

Amint azt Egresi András, az esemény főszervezője portálunknak elmondta: az előzetes nevezések alapján 710 versenyző több mint 2500 makettje lesz látható a hétvégén. Ez a szám várhatóan még nagyobb lesz, az elmúlt évek tapasztalatai alapján sokan a helyszínen fognak nevezni. A világ szinte minden részéről érkeznek makettezők Mosonmagyaróvárra, így például Új-Zélandról, Kínából, Japánból, Mexikóból, Tajvanról, Egyiptomból, az Egyesült Államokból, Venezuelából és Marokkóból is. Emellett Európa csaknem minden országából neveztek a versenyre. A legtöbben Olaszországból jönnek, őket követik a csehek és a lengyelek, valamint természetesen a hazai makettezők. Ezúttal nyolcvannégy kategóriában nevezhettek a versenyzők. A korábbi évekhez képest egy különlegesség is van, az idén 175 éves Magyar Honvédséghez köthető kategóriát is hirdettek a makettezőknek.

A kiállítás mellett számos érdekes program is várja az érdeklődőket a hétvége során. Lesznek különböző előadások sőt, még egy Gripen szimulátor is, amit bárki kipróbálhat.

A rendezvény látogatása ezúttal is mindkét napon ingyenes.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az