Mosonmagyaróváron váltottak már a legtöbben téli gumira

Mosonmagyaróváron váltottak már a legtöbben téli gumira

- Kategória: Hírek

Itt az idő felkészülni a téli időjárási viszonyokra!- erre figyelmezteti az autósokat a Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság új kampánya keretében.

A megyei közlekedési baleset-megelőzési bizottság – a megye rendőrkapitányságainak munkatársaival közösen – az elmúlt napokban több helyszínen végzett prevenciós ellenőrzéseket a környék útjain. A program során a „Látni és látszani 2017” kampány égisze alatt meghirdetett új megyei kezdeményezést – a „Közeleg a Tél” elnevezésű akciót – valósították meg. A prevenciós célú akció keretében minden megyei nagyvárosban, illetve annak illetékességi területén gyűjtöttek adatokat arról, hogy az autósok közül hányan cserélték már le a nyári gumiabroncsokat télire. A megye öt nagyvárosában végzett felmérés szerint Mosonmagyaróváron és annak környékén váltott már a legtöbb autós téli gumira. Itt az ellenőrzött járművek nyolcvanöt százalékán lecserélték már az abroncsokat. Ezt követi Kapuvár, ahol az arány 76 százalékos, majd Sopron 72 százalékkal, Győr 68 százalékkal. A legrosszabb a helyzet Csornán, ahol a közlekedők mindössze 38 százaléka váltott már téli gumira.

DSC_8225

A kampány során a rendőrök felhívták a járművezetők figyelmét a téli gumiabroncsok használatára, az autók megfelelő felszerelésekkel történő ellátására, illetve a közlekedésük során az évszakra jellemző időjárási viszonyok miatt előforduló veszélyekre. Az akciót a megyei rendőr-főkapitányság közlekedési baleset-megelőzési bizottsága decemberben, illetve januárban megismétli annak érdekében, hogy megtudják, ezek az arányok miként változtak a téli hónapokban.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az