Mosonmagyaróvári az ország legerősebb tűzoltója

Mosonmagyaróvári az ország legerősebb tűzoltója

- Kategória: Hírek

Erejükről, kitartásukról és állóképességükről tettek tanúbizonyságot azok a magyar és külföldi tűzoltók, akik június 23-án emberfeletti küzdelemben mérkőztek meg a 2023. évi „TFA-FCC HUNGARY-Szombathely”, azaz az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyen. A magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Karsai Zoltán tűzoltó törzsőrmester, a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság indulója nyerte el.

A megmérettetésen összesen 91 versenyző állt rajthoz, valamint Horvátország, Lengyelország, Szlovákia és Ausztria sportolói. Az indulóknak nem volt könnyű dolguk, a rekkenő hőséggel is meg kellett küzdeniük. A próbatételek alkalmával a versenyzők egyebek mellett tizenkét méter magas állványra futottak fel a vállukon tizenkilenc kilogrammos tömlőt cipelve, majd felhúztak egy ugyanilyen nehéz tekercstömlőt, amelyet egy kalodába helyeztek. Ezután négykilós kalapáccsal ütöttek odébb egy gerendadarabot, majd az úgynevezett „C” sugárral célba is kellett lőniük. Mindezek után egy nyolcvan kilogrammos bábut is be kellett húzniuk a célba. Rövid szünet után jött a második versenypálya, ahol már légzőkészülék nélkül teljesíthettek. Itt egy öt kilogrammos kalapáccsal ütöttek ötven-ötven leütést, majd két, egyenként tizenöt kilogrammos súlybőröndöt vittek a kijelölt helyre. A pályát két darab „B” tömlő összetekerésével zárták. A két pályán produkált időeredmény összegéből alakult ki a végeredmény.

A magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Karsai Zoltán tűzoltó törzsőrmester, a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság indulója nyerte el.

Ez is érdekelhet...

Szigetköz Félmaraton és Futókörök Napja áprilisban

Két nagyszabású sport rendezvényt is tartanak áprilisban Mosonmagyaróváron.