A Karolina Kórház saját lábra állítását várják a kinevezett biztostól

A Karolina Kórház saját lábra állítását várják a kinevezett biztostól

- Kategória: Hírek, Közélet

Ismét szóba került a mosonmagyaróvári Karolina Kórház ügye a képviselő-testület legutóbbi ülésén napirend előtt.

Mint ismeretes és portálunkon is beszámoltunk róla, még májusban határozott a képviselő-testület arról, hogy indítványozzák egyebek mellett, hogy a Belügyminiszter nevezzen ki miniszteri biztost a Karolina Kórház reorganizációs programjának végrehajtására és lássa el őt minden olyan felhatalmazással, amely a szakellátások teljes körű és haladéktalan újraindításához elengedhetetlen. Ennek nyomán a közelmúltban az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) biztost nevezett ki a Karolina Kórházba. Dr. Ézsi Robin felügyeli mostantól az intézményben folyó szakmai munkát. Az OKFŐ tájékoztatása szerint az intézkedés célja a kórházban végzett szakmai tevékenységek szervezésének támogatása, ezáltal a helyi lakosság ellátásbiztonságának javítása. Dr. Ézsi Robin az intézmény működési folyamatainak áttekintése mellett javaslatot tesz egy olyan intézményi szakmaszerkezeti struktúra kialakítására, ami garantálja a lakosság számára az egészségügyi ellátás lakóhelyközeli elérését.

A biztos kinevezése okán szólalt fel a testületi-ülésen napirend előtt Szabó Miklós (MPKE), aki egyebek mellett azt tudakolta a polgármestertől, hogy az önkormányzati határozat elfogadása óta egyeztettek-e felsőbb szinten a kórház ügyében, illetve a kinevezett biztos milyen hatáskörrel rendelkezik. Ábrahám Tivadar (DK) is ugyancsak ezzel kapcsolatban tett fel kérdést, hogy történt-e előrelépés a kórház ügyében.

Dr. Árvay István polgármester válaszában kifejtette: a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás Tanácsa is megtárgyalta ezt a kérdést és változatlan formában elfogadta a mosonmagyaróvári önkormányzat határozatát. Hozzátette: az közelmúltban tárgyalt az OKFŐ igazgatóhelyettesével és találkozott a kinevezett biztossal is, akitől cselekvési intézkedési tervet várnak. Hangsúlyozta: a biztostól egy olyan portfólió összeállítását várják, ami saját lábra tudja állítani a Karolina Kórházat, ami egyszeri támogatás után további finanszírozási igény nélkül is működni tud. A polgármester szerint a kinevezett biztos felkészült és alkalmas erre a feladatra. Hozzátette: fontos az is, hogy kormányzati szinten foglalkoznak a Karolina Kórház ügyével.

Ez is érdekelhet...

Szigetköz Félmaraton és Futókörök Napja áprilisban

Két nagyszabású sport rendezvényt is tartanak áprilisban Mosonmagyaróváron.