Megnyílt a kutyafuttató a Városközpontban

Megnyílt a kutyafuttató a Városközpontban

- Kategória: Hírek

Hivatalosan is átadták szombat délelőtt a mosonmagyaróvári Városközpontban – a régi rádióállomás területén – kialakított kutyafuttatót.

Az eseményen dr. Iváncsics János alpolgármester elmondta: a kutyafuttató kivitelezési munkálatait az önkormányzat finanszírozta. A mintegy 6 millió forintos beruházás során a 3500 négyzetméteres, korábban elhanyagolt zöldfelületen tereprendezést végeztek, bekerítették a területet, számos fát és cserjét ültettek, padokat, asztalokat, hulladékgyűjtőket helyeztek el. Emellett a kutyák szórakozását agility akadálypálya eszközök biztosítják, számukra ivókút is rendelkezésére áll. A kerítésen kívül új járdaszakasz is épült. Még ebben az évben tervezi az önkormányzat a szomszéd terület parkosítását is. A terület fenntartásáról a Városüzemeltető gondoskodik.

A parkot a rongálások megakadályozása érdekében éjszakára bezárják, így minden nap reggel 6 órától este 9-ig használhatják azt a kutyások. A használatra vonatkozó szabályokat házirendbe foglalták, amit kifüggesztettek a bejárathoz.

A megnyitót követően a mosonmagyaróvári WOLF K9 Kutyaiskola és Sportegyesület tartott látványos bemutatót.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az