Megnyílt a jégpálya

Megnyílt a jégpálya

- Kategória: Hírek

Számos fejlesztés valósult meg az elmúlt időszakban a mosonmagyaróvári jégpályán, amit péntek délután adtak át. Megújult és kibővített létesítményben várják a korcsolyázókat.

Az átadón dr. Árvay István polgármester arról beszélt, hogy több mint egy évtizede merült fel annak a gondolata, hogy jégpályát hozzanak létre a téli időszakban Mosonmagyaróváron. Azóta az elképzeléseket tettek követték, a kezdeti létesítményhez képest pedig ma már egy korszerű, minden igényt kielégítő jégpálya működhet a városban. Több TAO pályázatnak köszönhetően folyamatosan fejlesztették, bővítették a pályát. Most a Magyar Jégkorong Szövetség TAO-támogatásával és az önkormányzat hozzájárulásával 190 millió forintból korszerűsítették a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület beruházásaként a létesítményt. A pálya bővítése mellett, mely így húsz méter széles és negyven méter hosszú lett, kicserélték a ponyvát, a vázszerkezetet, a csöveket, lebetonozták az aljzatot, valamint új vizesblokkokat és öltözőket alakítottak ki.

Az eseményen Kovács Zoltán,  a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke kiemelkedőnek értékelte, hogy egy ekkora méretű városban ilyen színvonalú jégpálya működhet. A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület pedig kiválóan összefogja és működteti a jégkorong szakosztályt.

Pollhammer Jenő, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület elnöke felidézte a jégpálya kialakításának kezdeteit, ami nagy összefogással jött létre Mosonmagyaróváron. A támogatók mellett a szülők és gyerekek elhivatottságát is hangsúlyozta, aminek eredményeként megalakulhatott a jégkorong szakosztály. Az elnök kiemelte Vitos Elemér és Vitos Zoltán munkáját, akik edzőként nagyon sokat tettek a mosonmagyaróvári Jégsárkányok érdekében.

A rendezvényen Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is elismerését fejezte ki a jégpálya fejlesztéséért. Mint mondta: a sportolás mellett különös fontossága van ennek a létesítménynek abban is, hogy találkozási pontot biztosít az itt élők számára.

         

Ez is érdekelhet...

Giesswein Sándor és Közi Horváth József keresztényszocialista politikusokra emlékeztek

Gieswein Sándor halálának 100. és Közi Horváth József