Megnyílt a jégpálya

Megnyílt a jégpálya

- Kategória: Hírek

Számos fejlesztés valósult meg az elmúlt időszakban a mosonmagyaróvári jégpályán, amit péntek délután adtak át. Megújult és kibővített létesítményben várják a korcsolyázókat.

Az átadón dr. Árvay István polgármester arról beszélt, hogy több mint egy évtizede merült fel annak a gondolata, hogy jégpályát hozzanak létre a téli időszakban Mosonmagyaróváron. Azóta az elképzeléseket tettek követték, a kezdeti létesítményhez képest pedig ma már egy korszerű, minden igényt kielégítő jégpálya működhet a városban. Több TAO pályázatnak köszönhetően folyamatosan fejlesztették, bővítették a pályát. Most a Magyar Jégkorong Szövetség TAO-támogatásával és az önkormányzat hozzájárulásával 190 millió forintból korszerűsítették a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület beruházásaként a létesítményt. A pálya bővítése mellett, mely így húsz méter széles és negyven méter hosszú lett, kicserélték a ponyvát, a vázszerkezetet, a csöveket, lebetonozták az aljzatot, valamint új vizesblokkokat és öltözőket alakítottak ki.

Az eseményen Kovács Zoltán,  a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke kiemelkedőnek értékelte, hogy egy ekkora méretű városban ilyen színvonalú jégpálya működhet. A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület pedig kiválóan összefogja és működteti a jégkorong szakosztályt.

Pollhammer Jenő, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület elnöke felidézte a jégpálya kialakításának kezdeteit, ami nagy összefogással jött létre Mosonmagyaróváron. A támogatók mellett a szülők és gyerekek elhivatottságát is hangsúlyozta, aminek eredményeként megalakulhatott a jégkorong szakosztály. Az elnök kiemelte Vitos Elemér és Vitos Zoltán munkáját, akik edzőként nagyon sokat tettek a mosonmagyaróvári Jégsárkányok érdekében.

A rendezvényen Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is elismerését fejezte ki a jégpálya fejlesztéséért. Mint mondta: a sportolás mellett különös fontossága van ennek a létesítménynek abban is, hogy találkozási pontot biztosít az itt élők számára.

         

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az