Már nem lehet égetni az avart

Már nem lehet égetni az avart

- Kategória: Hírek, Közélet

Idén már nem lehet elégetni az avart, zöldhulladékot, azaz komposztálással vagy a közszolgáltatás igénybevételével javasolt a zöldhulladék kezelése.

Megkezdődött az őszi kerti munkák időszaka, mely során szinte minden udvarban rengeteg zöldhulladék keletkezik. A gallyak, ágak, falevelek elégetése már nem lehetséges, de egyéb más lehetőségek állnak rendelkezésre. Az ősz beköszöntével fontos kérdéssé válik a családi házas övezetben élők, vagy kerttel rendelkezők számára, hogy mit kezdjenek az utcai fákról lehullott falevéllel, kerti zöldhulladékkal. A legjobb módszer természetesen a komposztálás, újrahasznosítás.

Amint azt Fehérné dr. Bodó Mariann jegyző érdeklődésünkre elmondta: a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testületének a köztisztaságról és a közterületek védelméről szóló rendelete rögzíti jelenleg az erre vonatkozó szabályokat. Eszerint a lakosság egészségének és a környezet tisztaságának védelme érdekében a zöldhulladékot (növényi eredetű száraz hulladékot) elsősorban komposztálni kell, égetéssel a nem komposztálható, illetve a komposztálásra alkalmatlan kerti zöldhulladék (növényi eredetű száraz hulladék) így nem ártalmatlanítható.

A zöldhulladék gyűjthető a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló önkormányzati rendeletben foglaltak szerint. Ez jelenti a barna hulladékgyűjtő edény, vagy lebomló barna zsák használatát, a közszolgáltató által történő házhoz menő begyűjtési rendszer igénybevételét.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az