Már a sebészet is megszűnt a Karolinában

Már a sebészet is megszűnt a Karolinában

- Kategória: Hírek

„Április 10-től a Mosonmagyaróvár területéhez tartozó sebészeti betegellátásban új ellátásrend lépett életbe. A Mosonmagyaróvár területéhez tartozó, egynapos ellátás keretében ellátható kórképek a csornai, illetve a kapuvári sebészetre kerülnek beutalásra. Amennyiben ezen kórképek bármilyen okból nem láthatók el egynapos ellátásban, a betegek a soproni kórházba utalandók. Ugyancsak a soproni sebészetre kell előjegyzésre küldeni a sürgős ellátást nem igénylő betegeket is.” – egyebek mellett ez áll a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosának tájékoztatójában, amit a mai naptól a Karolina Kórházban is olvashattak az odaérkezők.

Sokan nem tudják, mit jelentenek ezek a sorok a gyakorlatban. Sajnos a sebészeti osztály bezárását. Ezt erősítette meg portálunk érdeklődésére dr. Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara megyei elnöke is. Mint mondta: már február végén felhívták a döntéshozók figyelmét arra, hogy rosszak az intézkedések, amit hoztak több kórház, így a Karolina esetében is. Mindezek ellenére megtörténtek a változtatások, amik mára oda vezettek, hogy a sebészetet is megszüntették Mosonmagyaróváron. Hozzátette: sajnos senki nem vállalja a felelősséget mindezért, ami lassan a kórház működőképtelenségéhez vezet.

„A kórház átalakítási terv alapjaiban hibás és súlyos következményekkel fog járni a lakosságra nézve több érintett kórház környezetében, ha nem gondolják újra és nem egyeztetnek érdemben az orvosi kamarával és a területen dolgozókkal.” – hangsúlyozta az elnök.

Emellett a Karolina Kórház honlapján mától nem a szerepel a vezetőség között az eddigi orvosigazgató.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az