Lőszereket is találtak a cigarettacsempésznél

Lőszereket is találtak a cigarettacsempésznél

- Kategória: Hírek

Több mint 8,5 millió forint értékű adózatlan cigarettát találtak Rajkánál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy német kisbuszban a minap. A lebukás után a sofőr azonban más érdekes információkkal is szolgált.

A rutinellenőrzésen a pénzügyőrök a gépkocsi alvázában házilag kialakított rejtekhelyen találták meg a csaknem 8 ezer doboz adózatlan cigarettát, amit a sofőr nem ismert el a sajátjának. Kihallgatásán azonban egyre beszédesebb lett, nemcsak a „csempészcigiről” vallott, hanem más, korábbi bűncselekményeket is kifecsegett.

Az új információk alapján pénzügyőrök és a rendőrség nyomozói több helyszínen házkutatást tartottak. A férfi lakásában több mint 100 kispuskába való lőszert, két másik helyszínen pedig – pontosan, ahogy a férfi előadta – engedély nélkül tartott, házilag átalakított lőfegyvert, és többféle éles lőszert találtak a rendőrök. Egy további helyszínen a NAV nyomozói megtalálták a kisbusz eredeti német törzskönyvét, valamint a cigaretta csomagolására való kartont is.

A férfi ellen a pénzügyőrök költségvetési csalás gyanúja miatt, a rendőrség pedig a megtalált fegyver és lőszerek miatt indított büntetőeljárást. Az átalakított fegyvert jelenleg fegyverszakértő vizsgálja.

Ez is érdekelhet...

Makett kiállítással indul a szezon – Idén ismét Mosonban tartják a Szent István Napokat

„Indul a szezon – Tavaszt várva, nyárra készülve…”