„Látni és látszani” – Fontos, hogy mindenki megtegyen mindent a balesetek megelőzése érdekében

„Látni és látszani” – Fontos, hogy mindenki megtegyen mindent a balesetek megelőzése érdekében

- Kategória: Hírek, Közélet

Idén is csatlakozott a rendőrség „Látni és látszani” című országos közlekedésbiztonsági kampányához a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság. A program célja volt, hogy figyelmeztessék a sofőröket a kedvezőtlen időjárási viszonyokkal járó veszélyekre. Ahogy a korábbi években, úgy most is részt vett az akcióban a Magyar Autóklub mosonmagyaróvári műszaki állomása is.

Az őszi-téli átálláskor az elővigyázatos vezetés mellett fontos a gépjárműveket felkészíteni a hidegebb hónapokra. A futómű, valamint az akkumulátor mellett a világítás, a gumiabroncsok és a fékrendszer állapotát egyaránt érdemes ellenőrizni. Egyebek mellett erre hívták fel a közlekedők figyelmét az akció során.

A „Látni és látszani” kampány a télre való felkészülést szolgálta. Amint azt Családi Katalin törzszászlós, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság balesetmegelőzési referense portálunknak elmondta: az akció során ezúttal is felhívták a figyelmet a téli időjárás okozta vezetésbiztonsági kihívásokra. Ebben az időszakban még nagyobb a sofőrök felelőssége, hogy felkészítsék járművüket a megváltozott út- és fényviszonyokra. De ugyanilyen fontos, hogy a kerékpárosok, gyalogosok is megtegyenek mindent annak érdekében, hogy elkerüljék a baleseteket. Családi Katalin emellett a megfelelő láthatóság fontosságát hangsúlyozta. Ez egyaránt fontos a járművezetők és a biciklisek, gyalogosok számára. A téli időjárással megváltozott látási- és útviszonyok még fokozottabb körültekintést követelnek meg a közlekedés valamennyi résztvevőjétől.

Az idei „Látni és látszani” kampányhoz csatlakozott a Magyar Autóklub is. Így az akció keretében a mosonmagyaróvári műszaki állomáson a szakemberek ingyenesen elvégezték a világító berendezések ellenőrzését, kisebb javítását és szaktanácsadással is szolgáltak.

Kiss Ambrus, a Magyar Autóklub Nyugat-Dunántúli Regionális Szervezet elnöke portálunknak elmondta: sajnos ezúttal is kevés autós élt a lehetőséggel, hogy ellenőriztesse járművét a „Látni és látszani” akció során. Pedig nagy szükség lenne rá, mivel az elnök szerint a közlekedésben résztvevő autók közül soknak nem megfelelően működik a világító berendezése, valamint a tapasztalatok szerint a gumiabroncsok állapota is sok esetben balesetveszélyes.

A kampányt követően a rendőrök az elkövetkezendő időszakban is fokozottan ellenőrzik a járművek műszaki állapotát. Különös tekintettel a megfelelő láthatóságra. Ez azonban ugyanúgy érvényes a gyalogosokra, kerékpárosokra, valamint az utóbbi időben egyre inkább elterjedő elektromos rolleresekre is.

Ez is érdekelhet...

Négyen indulnak a polgármesteri helyért Mosonmagyaróváron

Hétfő délután 4 óráig adhatták le az ajánlóíveket