Közel két tonna kutyatáp és „Tejkamion”

Közel két tonna kutyatáp és „Tejkamion”

- Kategória: Hírek

Hagyományosan kis ünnepséggel emlékeztek meg az Állatok Világnapjáról szerdán a mosonmagyaróvári Móra-iskolában. A iskolánál állomásozott a „Tejkamion” is.

Az „Állatok Világnapja” alkalmából tartott eseményt idén is gyűjtés előzte meg ,ahol a gyerekek állateledelt és egyéb, az állatok számára használható eszközöket gyűjtöttek, amiket aztán a rendezvényen a helyi Menedék Állatvédő Alapítványnak adtak át.

Az”Állatok Világnapja” alkalmából rendezett eseményt az iskola 8.c. osztályos tanulói készítették elő, ők mérlegelték és rendszerezték a gyerekek által összegyűjtött adományokat is. Összesen 1822 kilogramm kutyatápot, valamint macskaeledelt, kisállat felszereléseket és egyéb eszközöket hoztak be a tanulók. A legnagyobb mennyiséget a 3.c. osztály gyűjtötte össze, amiért jutalmuk egy kirándulás a veszprémi állatkertbe. A győztes osztály diákjai 598 kiló állateledelt vittek be az iskolába. A nyeremény kirándulás a megyei német nemzetiségi önkormányzat adománya.

Az „Állatok Világnapjára” érkezett a Móra-iskola elé a „Tejkamion” is, ahol az alsó tagozatos osztályok számára egész nap foglalkozásokat tartottak. A szervező Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács kiemelt céljának tekinti a gyermekek, a fiatalok, tej- és tejtermék fogyasztásra ösztönző nevelésének támogatását

A program a magyar tej és tejtermékek népszerűsítéséről, a tejfogyasztás fontosságáról szól. A mobil kiállítás alapvető célja, hogy a gyermekekkel megszerettesse a tej fogyasztását, bemutassa a tejtermékek sokféleségét és szerepét az egészséges táplálkozásban, továbbá eloszlassa azokat a tévhiteket, melyek a tejtermékek előállításához, vagy fogyasztásához kapcsolódnak.

A  „Tej útja” elnevezésű roadshow során az egyedülálló, kifejezetten a gyermekek részére edukációs céllal kialakított tejkamionnal járják az országot és ötven általános iskolában népszerűsítik a hazai tejet és tejtermék fogyasztást. Ennek egyik állomása volt a mosonmagyaróvári Móra-iskola.

DSC_6087 DSC_6098 DSC_6102 DSC_6123 DSC_6132 DSC_6138 DSC_6142 DSC_6147 DSC_6080 DSC_6074 DSC_6056 DSC_6051 DSC_6049

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar