Képeken a varázslatos Magyarország

Képeken a varázslatos Magyarország

- Kategória: Hírek, Közélet

A Varázslatos Magyarország egy éven át ívelő fotópályázatán a természetfotósok nemcsak különböző díjakban részesülnek, de a legszebb természetfotókat egy színvonalas kiállításon, az ország különböző részein mutatják be a nagyközönségnek. Ennek részeként a mosonmagyaróvári Flesch Központban nyílt meg a minap a Varázslatos Magyarország természetfotó kiállítás. A tárlat november 3-ig látható az intézményben.

A tárlatot a Magyar Természettudományi Múzeum után Mosonmagyaróváron tekinthetik meg az érdeklődők. A megnyitón dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt: a Varázslatos Magyarország természetfotó kiállítás célja, hogy bemutassa a körülöttünk lévő természet élővilágát. Azt a környezetet, mely minden nap más és más, mindig meglepetéseket, új dolgokat tartogat számunkra. Ám ezeket csak azok a beavatott szemek veszik észre, akik kitartással és rendszeresen megfigyelik azt. A tárlaton az szemükön keresztül révedhetünk el a természet színeiben, hangjaiban, ízeiben, harmóniájában. Hozzátette: Mosonmagyaróvár, a Szigetköz, a Hanság, az Öreg-Duna, a Mosoni-Duna valamint a Lajta élővilágának sokszínűsége közepén szinte kényezteti az itt élő fotósokat és természetjárókat a szebbnél szebb pillanatok megörökítésében.

Csiszár Péter, a Flesch Központ igazgatója házigazdaként kiemelte: a legsikeresebb természetfotók a kitartásnak, a tudatos, előzetes képtervezésnek, a megfelelő ismereteknek valamint a helyes felszerelésnek tulajdonítható. A természetfotózás tudományos ismeretterjesztés, célja, hogy azoknak mutasson természeti értékeket, akik nem tudják önmaguktól ezeket észrevenni. Ezért is jár tisztelet és megbecsülés a Varázslatos Magyarország megalapítóinak és működtetőinek.

Gál Péter, a Varázslatos Magyarország alapítója a projekt elmúlt 12 éves munkásságának rövid bemutatójában arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2013-ban létrejött agrárminisztériumi együttműködés által még több lehetőségük adódik hazánk nemzeti parkjainak megismertetésére, fotókon keresztüli bemutatására. Ennek eredményeként Magyarországon ma már egy kitartó, aktív természetfotós közösség alakult, melynek tagjait a Varázslatos Magyarország pályázatai folyamatosan mozgásban tartanak.

A kiállítás november 3-ig tekinthető meg a Flesch Központban.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az