Ismét lesz Városháza Éjszakája

Ismét lesz Városháza Éjszakája

- Kategória: Hírek

A mosonmagyaróvári önkormányzata ismét kitárja a városháza kapuját november 29-én és vár minden civil szervezetet, diákcsoportot, érdeklődő mosonmagyaróvári lakost, aki szívesen megismerné a 127 éve emelt épület történetét és sétálna az épületen belül szakmai vezetéssel.

A városegyesítés 80. évfordulója alkalmából megrendezendő program este 7 órakor a díszterem előterében kezdődik, ahol dr. Árvay István polgármester köszönti a megjelenteket és meggyújtja az első gyertyát a városháza adventi koszorúján.

Ezt követően „A városegyesítés története (Moson)” címmel Dimény Gábor Mosonmagyaróvár egykori főépítésze (1991-1996) tart előadást a díszteremben, majd Kitley Tibor főépítész azonos címmel Magyaróvár oldaláról közelíti meg a témát. Ezután „Egyesülés vagy egyesítés?” kérdésre Hegedüs Zoltán főlevéltáros (Magyar Nemzeti Levéltár Győr-Moson-Sopron Megye Győri Levéltára) ad választ prezentációjában. Az előadások között a látogatók megtekinthetik a 2019. augusztus 20-án felavatott Pro Urbe emlékfalat. Lehetőség lesz egy kis barangolásra a díszteremben, a városháza termeiben, a polgármesteri és alpolgármesteri irodákban is. A betérőket dr. Árvay István polgármester, dr. Iváncsics János alpolgármester, Fehérné dr. Bodó Mariann jegyző, Szabóné Molnár Ildikó aljegyző, valamint Mayer Krisztián és Tóth Szabolcs osztályvezetők fogadják.

A városházi harangjáték a látogatók kívánsága szerinti dallammal megszólal. Zenei aláfestést, különleges élményt adó hangulatot biztosít a Dr. Sattler János Alapítvány támogatásával a Mandala Trió.

Csoportos bejelentkezést telefonon az 577-812-es telefonszámon lehet megtenni, e-mailben a titkarsag@mosonmagyarovar.hu címre lehet az igényt megküldeni.

Ez is érdekelhet...

Makett kiállítással indul a szezon – Idén ismét Mosonban tartják a Szent István Napokat

„Indul a szezon – Tavaszt várva, nyárra készülve…”