Varázslatos Magyarország a Flesch Központ előtt

Varázslatos Magyarország a Flesch Központ előtt

- Kategória: Hírek

A Flesch Károly Kulturális Központ elé felállított paraván a tíz Magyar Nemzeti Parkban készült legjobb és a 2018-as évben díjnyertes helyezést elért 138 darab képet tartalmazza. Az egyedi fejlesztésű, LED háttérvilágítással rendelkező installáció technológiai megoldásaival páratlan minőségben adja vissza a természet színeinek és az állat- és növényvilág lencsevégre kapott momentumainak részletgazdagságát. A díjnyertes fotókat február közepéig csodálhatják a mosonmagyaróváriak.

A 10 éves születésnapját ünneplő Varázslatos Magyarország fotópályázat 2009-ben azzal a céllal jött létre, hogy arra motiválja az embereket, hogy kimenjenek a természetbe, és megörökítsék az ország szépségeit, lencsevégre kapják az ott élő növény és állatfajokat.

Az elmúlt évtized alatt megszületett fotós remekművek által nemcsak a képek készítői lettek hazánk természeti értékeinek csodálói, de azok is, akikhez képeik eljutottak, és általuk ismerhették meg Magyarország a természet mélyén rejlő szépségeit. A fotópályázaton legismertebb természetfotósaink is évről évre pályáznak lélegzetelállító képeikkel, így Máté Bence, Daróczi Csaba, Koncz-Bisztricz Tamás, Potyó Imre, Marsó Vilmos alkotásai is az évente megrendezésre kerülő díjátadó rendezvény és kiállítás részét képzik.

Az Agrárminisztérium, a Lenergy Magyarország Kft. és számos cég és vállalkozó által támogatott természetfotós verseny szakmai zsűrijét Keleti Éva, Dr. Kalotás Zsolt, Suhayda László, Szilágyi Attila, Zsila Sándor, Tóth Zsolt Marcell, Barbalics Nándor, Kerekes M. István alkotják.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az