Hídépítés forgalomkorlátozással

Hídépítés forgalomkorlátozással

- Kategória: Hírek

Néhány hete zajlanak már a Kiserdő utcai Lajta-híd bővítéséhez szükséges előkészületi munkák. Ezek azonban eddig főként a hídtól távolabb történtek a leendő hídelemek hegesztésével, szerelésével. Az elmúlt napokban azonban látványosabb szakaszához érkezett a hídépítés a mederben, illetve a parton végzett munkálatokkal. Noha a kivitelezők és a beruházó önkormányzat is több fórumon jelezte a várható forgalomkorlátozásokat, mégis tegnap több autós tegnap bosszankodva fordult vissza a lezárt híd előtt.

A hídlezárást az érintett forgalmasabb útszakaszokon kitáblázták, az arra közlekedők számára azonban az okozhatott félreértést, hogy az előre meghirdetetthez képest változott a forgalomkorlátozás időtartama. Emiatt az elmúlt napon sokan hangot adtak nemtetszésüknek a közösségi oldalon.

Portálunk utánajárt, várhatóan miként alakulnak a munkálatok és ezzel együtt a lezárás a hídon az elkövetkezendő időszakban. Amint azt a városháza illetékesétől megtudtuk: a munkákat igyekeznek úgy szervezni, hogy az minél kevesebb kellemetlenséggel járjon a közlekedők számára. Az elmúlt napokban a kivitelezők elvégezték azokat a munkálatokat, amik eredményeként az elkövetkezendő időszakban a szakemberek biztonságos körülmények között dolgozhatnak a mederben és a híd környékén. Ez forgalomkorlátozással járt és jár még pénteken is. A munkálatok során sajnos olyan előre nem látott körülmények is felmerültek, ami miatt az előre tervezetthez képest még az esti órákban is zárva kellett tartani a hidat a forgalom előtt.

Az önkormányzat kérte a kivitelezőt, hogy a munkálatok lehetőség szerint minél kevesebb forgalomkorlátozással járjanak. Ennek érdekében – a most zajló előkészítő munkákat követően – először az új pályatestet készítik el, majd miután ezen már haladhat a forgalom, akkor zárják le a jelenlegi hidat és végzik el ott is a szükséges munkálatokat. Ezután várhatóan lesz egy viszonylag hosszabb ideig tartó lezárás, amikor a hídon nem lehet majd közlekedni. A cél azonban, hogy a munkák minél kevesebb kellemetlenséggel járjanak a közlekedők számára. Rövidebb idejű lezárásokra viszont lehet számítani, amikről lehetőség szerint előzetesen tájékoztatják a lakosságot.  A www.mosonmagyarovar.hu honlapon mindig megtalálható lesz az aktuális lezárás időpontja.

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar