Hétvégén makettkiállítás – Ezúttal kicsit másként

Hétvégén makettkiállítás – Ezúttal kicsit másként

- Kategória: Hírek

Idén a koronavírus járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet egyik első elmaradó rendezvénye tavasszal a Nemzetközi Makettkiállítás volt Mosonmagyaróváron. A Mosonmagyaróvári Civil Szövetség segítségével sikerül pótolni az elmaradt makettkiállítást. Október 3-án és 4-én várják az érdeklődőket a Flesch Központban, kiállítással és szakmai programokkal. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Sajnos, a várttól eltérően helyileg most sem lehetnek jelen a külföldi vendégek, de a szervezők igyekeznek online elhozni a makettezőket a világ több pontjáról. A program mindenki számára ingyenes, és új helyszínen valósul meg, a Flesch Központban. A rendezvény látogatására egyénileg van mód, az aktuális járványügyi intézkedések betartásával. Az előadások, online kapcsolások a színházteremben lesznek, hogy a szükséges távolságot a résztvevők kényelmesen tudják tartani. Az előadásokhoz otthonról is lesz módja bárkinek csatlakozni.

Október 3-án, szombaton 11 óráig várják a makettek, a versenyzők addig adhatják majd le azokat.. A Kiállítás megnyitója 12 órakor a Civil Napon lesz. 14 órától a gyerekeket és a makett kedvelőket látványmakettezés és külön gyermek makettezés várja. 14 órától Csitei Béla a történelmi figura festéssel kapcsolatos előadás nyitja majd a sort, akit 15.30-tól Kormos Péter előadása és bemutatója követ a repülő makettezésről. 17 órától Magó Károly történész, repülőgéproncs kutató tart előadást „A roncskutatás módszertana és a magyar roncskutatás itthon és külföldön” címmel. 19 órától „Hobbink a makettezés I.” kötetlen beszélgetés a civil szervezetekről, a hobbik jövőjéről, a rendezvények szervezéséről, gyakorlati tapasztalatcsere címmel.

Október 4-én, vasárnap 8 órától indul ismét a látványmakettezés, 9 órától „Gyere és próbáld ki” gyerekmakettezés lesz, 9 órától Büte Miklós bemutatója kezdődik a harcjármű makettek elkészítésének titkairól és 10 órától „Hobbink a makettezés II.” Magyar és a nemzetközi rendezvények kiértékelése, a tapasztalatok kiértékelése. Mindkét napon a szervezők körülbelül 40 országból várnak bejelentkező vendégeket az online térben.

A programot a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség szervezi az Európai Unió és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával.

PROGRAM:

október 3. szombat
Makettek leadása 11 óráig
14.00 látványmakettezés
14.00 Gyere és próbáld ki” gyerekmakettezés
14.00 Csitei Béla a történelmi figura festéssel kapcsolatos előadása
15.30 Kormos Péter előadása és bemutatója repülő makettezésről
17.00 Magó Károly történész, repülőgéproncs kutató: A roncskutatás módszertana és a magyar roncskutatás itthon és külföldön előadása.
19.00 Hobbink a makettezés I.; kötetlen beszélgetés a civil szervezetekről, a hobbik
jövőjéről, a rendezvények szervezéséről, gyakorlati tapasztalatcsere

október 4. vasárnap
08.00 látványmakettezés
09.00 Gyere és próbáld ki: gyerekmakettezés
09.00 Büte Miklós bemutatója a harcjármű makettek elkészítésének titkairól
10.00 Hobbink a makettezés II. Magyar és a nemzetközi rendezvények kiértékelése, a tapasztalatok kiértékelése. A MOSONSHOW-val kapcsolatos (tapasztalatok, jövőkép, a nemzetközi helye a rendezvénynek) kötetlen beszélgetés

A Flesch Központ facebook oldalán figyelemmel követhetik az ÉLŐ közvetítéseket mind a két napon. Iratkozzon fel a FLESCH TV youtube csatornájára.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az