Hatvanöt facsemetét ültetnek a VárosFa program keretében

Hatvanöt facsemetét ültetnek a VárosFa program keretében

- Kategória: Hírek

A MOL-Új Európa Alapítvány által meghirdetett „Neked Zöldül” – VárosFa programban hatvanöt facsemetére és az ültetéshez szükséges kellékekre nyert támogatást a mosonmagyaróvári önkormányzat. A program keretében húsz királydiót ültettek el a minap a Rudolf-ligetben.

Négy éves, országos növénytelepítési programsorozatot indított a MOL-Új Európa Alapítvány, az Agrárminisztérium, az Országos Erdészeti Egyesület és a Megyei Jogú Városok Szövetsége „Neked Zöldül” – VárosFa Program néven. Első körében a 10 ezer főnél nagyobb magyar városok pályázhattak belterületük fásítására. A kezdeményezésnek köszönhetően összesen 7000 darab sorfát ültetnek majd el különböző hazai városokban. A program keretében 65 facsemete és az ültetéshez szükséges kellékek biztosításához nyert támogatást a mosonmagyaróvári önkormányzat. A városnak az ültetési költségeket, illetve a fenntartási feladatokat, hét évig tartó gondozást kell vállalnia.

Az első fákat dr. Árvay István polgármester a Mosoni Polgári Kör Egyesület tagjaival és a Bolyai-iskola 1.a osztályával közösen ültette el a minap a Rudolf-ligetben. Itt húsz királydiót telepítettek, emellett a Malom-ági Lajta parti zöldfelületeken, a Lajtaszer utcában és a Lajta lakókertben 32 amerikai hársfát és 8 királydiót, a Vízpart utcában pedig 5 amerikai hársfát ültetnek el.

A facsemeték mellett edukációs programban is részesül a város, melynek célja, hogy a fiatalokban kialakuljon, fejlődjön a fenntarthatósággal, a fák és az erdők fontosságával kapcsolatos tudatos szemléletmód. Az Országos Erdészeti Egyesület által biztosított programban a Bolyai-iskola 1.a osztálya vesz részt.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az