Drágábban tárolhatjuk az építőanyagot az utcán

Drágábban tárolhatjuk az építőanyagot az utcán

- Kategória: Hírek

Jelentős mértékben emelkedik az építőanyagok közterületen tárolásának költsége decembertől Mosonmagyaróváron. Erről legutóbbi ülésén határozott a képviselő-testület.

A közterület használatáról szóló helyi rendelet még 2017. júniusában lépett hatályba Mosonmagyaróváron. Ez tartalmazza egyebek mellett a közterület-használatra vonatkozó díjtételeket is. A rendelet hatálybalépése óta nem került sor a tarifák emelésére. Az elmúlt időszakban korlátozta a díjemelést a járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet is. Ennek értelmében a tarifák emelésére eddig nem volt lehetőség.

Ugyanakkor az infláció és a rezsiköltségek alakulása indokolttá tette a díjak felülvizsgálatát, ezzel többletbevétel lehetőséget biztosítva a jövő évi költségvetésben. Ennek nyomán a képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött a közterület-használati díjak emeléséről.

Eszerint az építési munkával kapcsolatos létesítményekre, berendezésekre (állványozás, építőanyagok tárolása) vonatkozó díjtétel változik. A kiemelt övezetben a jelenlegi 50 Ft/m2/nap díjtételről 250 Ft/m2/nap díjtételre, egyéb területen 30 Ft/m2/napról pedig 200 Ft/m2/nap összegre emelkedik a tarifa.

Új elemként került be a rendeletbe az építési hulladék konténerben történő tárolása 72 órát meghaladóan. Ennek díja kiemelt övezetben 1000 Ft/nap, egyéb területen 700 Ft/nap.

Az új rendelkezés decembertől lép hatályba.

Ez is érdekelhet...

Négyen indulnak a polgármesteri helyért Mosonmagyaróváron

Hétfő délután 4 óráig adhatták le az ajánlóíveket