Greiner Voluta Vízikarnevál: Sárkányhajó versenyek, sportesemények és koncertek két napon át

Greiner Voluta Vízikarnevál: Sárkányhajó versenyek, sportesemények és koncertek két napon át

- Kategória: Hírek, Közélet

Idén ismét kétnapos lesz a Voulta Vízikarnevál, amit számos sport- és kulturális program is kísér majd. A június 14. és 15. között megrendezendő Greiner Voluta 2024 Vízikarnevál részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők hétfőn.

Az eseményen dr. Árvay István polgármester elmondta: az elmúlt években azon dolgoztak, hogy ez a közel két évtizedes hagyományra visszatekintő rendezvény újra visszanyerje régi fényét. Hiszen korábban, a covid-járvány előtt közel hatvan csapat vett részt a sárkányhajó versenyeken. A városban működő nagyobb cégek szinte mindegyike képviseltette magát a rendezvényen. Ezt a hagyományt szeretnék most visszahozni. Jó példával jár elöl az önkormányzat is, mivel két csapattal neveznek a sárkányhajó versenyre. Az eseményt ezúttal is a Flesch Károly Nonprofit Kft. és a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület közösen szervezi.

A sajtótájékoztatón Csiszár Péter, a Flesch Kft. ügyvezetője számolt be a programokról. Elmondta: a Voluta csatlakozott a „Mozgás éjszakája” elnevezésű rendezvénysorozathoz. Ennek keretében június 14-én este 8 órától másnap hajnali 2-ig több sportág is bemutatkozik. Ez idő alatt két helyszínen zajlanak az események. Egyrészt a Báger-tó körül, ahol a futók és a kispályás labdarúgók mozognak majd, másrészt pedig az Itató környékén mutatkoznak be a különböző sportágak. A „Gurul a város” következő fordulója is ekkor lesz. Este pedig a Magna Cum Laude ad élő koncertet.

Másnap, június 15-én reggel kezdődnek a sárkányhajó versenyek. A szervezők remélik, hogy minél több csapat jelentkezik a megmérettetésre. A jelentkezéseket a voluta.hu oldalon, illetve a Flesch Központban várják egészen a rendezvényt megelőző hétig. A sárkányhajó versenyeket követően mintegy harminc négyzetméteres kivetőn nézhetik meg a résztvevők a magyar válogatott EB mérkőzését. Ezután pedig Lord koncertezik.

A sajtótájékoztatón  dr. Wlasitsch Mirkó, a Voluta megálmodója is arra buzdított mindenkit, hogy minél többen vegyenek részt a sárkányhajó versenyen. Felhívta a figyelmet továbbá arra is, hogy várják fiatalok jelentkezését, akik szívesen megtanulnák és átvennék tőlük a versenyeken a sárkányhajók kormányzását.

Az eseményen Martinschich Balázs, a Hansági Múzeum történésze kiemelte, nagy sikere volt „A mi Lajtánk” című időszaki kiállításnak a Mosonvármegyei Múzeumban, amit a nagy érdeklődésre való tekintettel május 14-ig meghosszabbítottak. Hozzátette: az elmúlt időszakban több, mint 2 ezren látogatták meg a tárlatot.

Ez is érdekelhet...

Négyen indulnak a polgármesteri helyért Mosonmagyaróváron

Hétfő délután 4 óráig adhatták le az ajánlóíveket