Figyelnek az idősekre

Figyelnek az idősekre

- Kategória: Hírek

Az idősebb korosztályt érintő bűncselekményekre hívta fel a figyelmet a rendőrség a közelmúltban tartott bemutatóján Mosonmagyaróváron. Az interaktív bemutató során elsősorban a megelőző-vagyonvédelemről esett szó, de felhívták a figyelmet a nyugdíjas társadalmat érintő bűncselekményekre is.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács jóvoltából hozták el a minap a Mobil Bűnmegelőzési Centrumot Mosonmagyaróvárra. A bemutatón ezúttal az idősebb korosztály számra szolgáltak hasznos tanácsokkal. Az eseményen Pápai Gyula, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója látta el hasznos tanácsokkal a résztvevőket.

A prevenciós szakember az alábbi tanácsok megfogadását javasolta az időskorúaknak:

Óvják, védjék értékeiket, szereltessenek fel minősített zárakat, hevederzárat, riasztóberendezést. Ne tartsanak otthon nagyobb összegű pénzt, értékpapírt, ékszereket, lakásukat ne hagyják nyitva, a ház kulcsát tartsák maguknál, ne hagyják az esetleges tolvajok által könnyen megtalálható helyen (lábtörlő alatt, szegre felakasztva, virágládában, villanyóra szekrényben). A szakember arra is figyelmeztetett, hogy lehetőleg igyekezzenek jó kapcsolatot kialakítani szomszédokkal és a „közösség erejét” felhasználva közösen megvédeni saját és egymás lakását, értékeit.

Fontos továbbá, ha gyanúsnak tűnő telefonhívást kapnak valakitől, aki rokonnak adja ki magát és pénzt kér, egy telefonhívással visszaellenőrizhetik, hogy az a rokon tényleg bajba került-e, és valóban segítségre van-e szüksége.

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar