Felborult a kamion

Felborult a kamion

- Kategória: Hírek

Felborult egy kamion pótkocsija csütörtökön a Nolato Magyarország mosonmagyaróvári telephelyén.

A cég közlése szerint egy külső szállítmányozó cég műanyag granulátumot szállító silós kamionja a helyben telepített nyersanyag tároló silók feltöltésébe kezdett. Egyelőre tisztázatlan okok miatt a silós kamion tartálya megbillent és részben egy hűtőgép telepre borult. A baleset során személyi sérülés nem történt, a technológiai hűtést ellátó két hűtőgép közül az egyik sérülése azonban az egyik üzemcsarnokban részleges termelés leállást okozott.

A sérült hűtőkből kis mennyiségű (a gépkocsikban is használatos fagyálló folyadékkal megegyező összetételű) hűtőfolyadék folyt ki, amit azonnal ártalmatlanítottak. Veszélyes anyag nem került a környezetbe.

A cég közleményében hozzátette: a Nolatora jellemző magas szervezettségnek, valamint a szigorú baleset- és környezetvédelmi rendszabályok fegyelmezett betartásának köszönhetően a tartály borulása semmilyen módon nem veszélyeztette a gyár dolgozóit, vagy a környezetet és nem okozott hosszú távú termelés leállást sem. A baleset körülményeinek kivizsgálása folyamatban van, a termelést az érintett csarnokban a tervek szerint már péntek délelőtt újraindítják.

Ez is érdekelhet...

Makett kiállítással indul a szezon – Idén ismét Mosonban tartják a Szent István Napokat

„Indul a szezon – Tavaszt várva, nyárra készülve…”