Enyhítenék a munkaerőhiányt

Enyhítenék a munkaerőhiányt

- Kategória: Hírek

Az erről szóló dokumentum ünnepélyes aláírásával a napokban megalakult a Mosonmagyaróvári Térségi Foglalkoztatási Paktum.

A programot a mosonmagyaróvári önkormányzat a megyei kormányhivatallal, a polgármesteri hivatallal, a Szociális Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft-vel, a megyei kereskedelmi és iparkamarával és a megyei önkormányzattal közösen indította annak érdekében, hogy segítsék az összeköttetést a helyi vállalkozások és az álláskeresők között. Összesen 350 millió forintos támogatást nyertek erre.

A foglalkoztatás-fejlesztési együttműködési programba bevonják a térségben tevékenykedő vállalkozásokat, képzőket, munkaerő-piaci célú civil szervezeteket és egyéb releváns szervezeteket. A projekt célja, a környékbeli cégek működését leginkább veszélyeztető szakképzett munkaerő-hiány enyhítése és az álláskeresők támogatott foglalkoztatása.

A Mosonmagyaróvári Térségi Foglalkoztatási Paktum programja során a munkaerő kereslet és kínálat összehangolásával, a vállalkozások konkrét munkaerő- és képzési igényeire alapozott, célzott toborzás és kiválasztás eredményeképpen hatékonyabban valósulhat meg az álláskeresők munkába állása, a vállalkozások szakember-hiányának csökkentése. A tervezett három éves projekt keretében legalább 252 álláskereső bevonása történik meg a térségből.

Ez is érdekelhet...

Makett kiállítással indul a szezon – Idén ismét Mosonban tartják a Szent István Napokat

„Indul a szezon – Tavaszt várva, nyárra készülve…”