Elsőbbségadás elmulasztása miatt történik a legtöbb baleset – Egyre több a biciklis okozó

Elsőbbségadás elmulasztása miatt történik a legtöbb baleset – Egyre több a biciklis okozó

- Kategória: Hírek, Közélet

Nem változott a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma az év első hét hónapjában a tavalyi esztendő hasonló időszakához képest Mosonmagyaróváron és a környék útjain.

Amint azt Makó Lászlótól, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetőjétől megtudtuk: noha a balesetek száma a balesetek száma változatlan, ugyanakkor sajnálatos, hogy míg az elmúlt év első hét hónapjában nem történt halálos baleset, addig idén kettő is volt. A súlyos sérüléssel járó karambolok száma harminc százalékkal csökkent, míg a könnyű sérüléseseké tizennégy százalékkal emelkedett. A balesetekben megsérült személyek száma tízzel volt kevesebb, mint tavaly. A balesetek valamivel több, mint négy százalékát okozták ittasan, ez az arány megegyezik a tavalyival.

Az alezredes kiemelte: csökkent a gyorshajtás miatt bekövetkezett balesetek száma, viszont a korábbi ötszörösére nőtt a kanyarodás szabályainak megszegése miatt bekövetkezett ütközés. A legtöbb baleset még mindig az elsőbbségadás elmulasztása miatt történik, az összes baleset harminchét százalékát okozta ez.

Drasztikus mértékben nőtt a kerékpárosok által okozott balesetek száma. Éppen ezért az elkövetkezendő időszakban kiemelt figyelmet fordítanak a rendőrök a biciklisek közlekedésének ellenőrzésére. Mint ahogy az ittas vezetők, a gyorshajtók kiszűrésére, a biztonsági öv, az elsőbbségadási-, valamint a kanyarodási szabályok betartásának ellenőrzésére is.

Ez is érdekelhet...

Elismeréseket adtak át a Rendőrség Napja alkalmából

A Rendőrség Napja alkalmából adott át elismeréseket dr.