Sokan még mindig jegy nélkül parkolnak a posta előtt

Sokan még mindig jegy nélkül parkolnak a posta előtt

- Kategória: Hírek, Közélet

Több mint fél éve már, hogy fizetőssé tették a parkolást az Erkel Ferenc utcán, a posta előtti tizenöt, valamint a rendőrség mögötti harminchét várakozóhelyen. Sajnos azonban sokan még mindig nem vesznek parkolójegyet a posta előtt.

A parkolók fizetőssé tételét az indokolta, hogy napközben túlságosan zsúfoltak voltak ezek a várakozóhelyek, sokszor szinte egyáltalán nem lehetett szabad parkolót találni a posta környékén. Az elmúlt több mint fél év tapasztalatairól kérdeztük Tóth Lászlót, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. parkolási csoportjának vezetőjét. Elmondta: az intézkedés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, könnyebben lehet parkolni ezen a területen. Sajnos azonban még hét hónap elteltével is nagyon sokan nem váltanak jegyet a posta előtt. A város más fizetős parkolóihoz viszonyítva arányaiban itt van szükség a legtöbb pótdíjazásra. Az autósok egy része azt állítja, nem tudta, hogy fizetős ez a parkoló, holott jól látható tábla hívja fel erre a figyelmet. Többen pedig azért nem váltanak jegyet, mert úgy gondolják: csupán két percre mennek be a postára, hogy elintézzék az ügyüket. Ez azonban sokszor közel fél óráig is eltart. Főként a reggeli és a délutáni csúcsidőszakra igaz ez.

Tóth László kiemelte: többen egészen meghökkentő módszerrel próbálnak kibújni a fizetés alól. Vannak, akik csak leengedett ablakkal várakoznak, de sajnos gyakran előfordul, hogy a kisgyermeket hagyják a kocsiban, amíg ügyet intéznek a postán, ezzel próbálják elkerülni a fizetést. Ez számos alkalommal előfordult a nyári kánikulában is, veszélyeztetve ezzel a gyermek életét. A csoportvezető hozzátette: elég lenne, ha csupán száz forintot dobnának be az automatába, ezzel több, mint negyed órát várakozhatnának a parkolóban sőt, a türelmi időt is számolva biztosan elintézhetnék az ügyeiket ez idő alatt a postán. Ezzel szemben 3900 forintos pótdíjjal számolhatnak, ugyanis a hatályos önkormányzati rendelet nem ad felmentést a jegyvásárlás alól akkor sem, ha valaki a gépjárműben tartózkodik.

Tóth László elmondta: ezzel szemben a rendőrség mögötti parkolóban alig van szükség pótdíjazásra. Sőt, a környéken lakók közül nagyon sokan éltek a lehetőséggel és váltottak lakossági bérletet. Így viszonylag alacsony költségek ellenében könnyen találnak üres parkolóhelyet a lakásuk közelében.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az